Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Tři novinky Canon imagePROGRAF

Čtvrtek, 18 Březen 2010 20:14

canon_ipf6300_1011.jpgCanon Europe uvedl tři nové modely velkoformátových tiskáren řady imagePROGRAF - 44” (1117mm/B0+) Canon imagePROGRAF iPF8300 a 24” (610mm/A1) imagePROGRAF iPF6350 a iPF6300. Tiskárny byly vyrobeny s ohledem na vysoké kvalitativní požadavky profesionálních uživatelů. Nový 12-ti barevný pigmentový inkoust LUCIA EX poskytuje nejširší barevný prostor na trhu tiskáren s inkoustem na vodní bázi a vysokou přesnost tisku. Canon vyvinul 12-ti barevný pigmentový inkoust LUCIA EX a reagoval tím na rostoucí poptávku po špičkové kvalitě velkoformátového tisku. Ve srovnání s předchozí řadou imagePROGRAF iPFx100 nabízejí nové modely až o 20 % širší barevný prostor. Nový inkoust využívá polymery zajišťující vyšší odolnost vůči poškrábání a blednutí barev. Výsledkem je také další redukce bronzingu a metamerie. Vyšší denzita černé barvy umožňuje tisk většího množství detailů v oblastí stínů na fotografiích. Zvýšení mechanické pevnosti tiskáren přináší přesnější umístění tiskového bodu a následně tak i vyšší přesnost tisku textu či větší uniformitu barevných ploch.

Nové tiskárny imagePROGRAF nabízí kompatibilitu s RIPy (Rastr image processor) předních firem v oboru - CGS, ColorGATE, EFI, PosterJet, GMG, ONYX Graphics a SCP. Uživatelům to přináší mimořádnou kvalitu tisku bez nutnosti změny stávajícího workflow.

Canon dále rozšířil možnosti svých tiskáren a vyvinul Media Configuration Tool, se kterým mohou uživatelé používat nejen originální média Canon, ale také dosáhnout špičkové kvality při využití materiálů třetích stran. ICC profily pro materiály předních výrobců včetně společností Hahnemühle, Ilford a Sihl jsou k dispozici ke stažení na jejich internetových stránkách.

Přesnou kalibraci barev zaručuje vlastní výkonný multi-sensor. Denzitometrické nastavení barev zajistí shodu mezi tiskovými hlavami či tiskárnami a zabezpečí tak špičkovou kvalitu barev. Kalibraci lze snadno provést z ovládacího panelu a celý proces dokončit během deseti minut.

Nové tiskárny s inkoustem LUCIA EX používají při tisku dvě tiskové hlavy. Tisková hlava obsahuje 2560 trysek pro každou z barev. Technologie tiskových hlav FINE umožňuje tiskárnám imagePROGRAF používat nejnižší rozlišení 1200 x 1200 dpi a maximální rozlišení 2400 x 1200 dpi díky přesné velikosti kapek inkoustu se stálým objemem 4 pikolitry.

Tiskárny Canon iPF8300 a iPF6350 jsou vybaveny 80GB pevným diskem a umožňují tak tisk do schránky a následný tisk více kopií přímo z tiskárny. Standardní součástí dodávky je 10/100/1000 Ethernet a USB 2.0 rozhraní a automatická řezačka s dvojicí rotačních nožů pro vyšší produktivitu.