Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Epson představil MetallicProof pro nátisk obalů a modelů

Pondělí, 21 Červen 2010 15:43
Epson Stylus Pro WT7900MetallicProof film je název nového speciálního materiálu Epson, který umožní návrhářům obalů a tiskárnám vytvářet kovové efekty na kontrolních nátiscích, maketách a prototypech za zlomek nákladů tiskařských nátisků nebo dřívějších systémů digitálních nátisků. MetallicProof  film byl vyvinut speciálně pro použití s novou inkoustovou tiskárnou Epson Stylus Pro WT7900, která může používat neprůhledný bílý inkoust na vodní bázi, jež byl poprvé představen v květnu na veletrhu IPEX 2010. Metalické fólie se v rozsáhlé míře používají na štítky produktů a pružné obaly na slané a sladké potraviny. Tento nový kovový nátiskový film uvítají návrháři a tiskaři nátisků, kteří nyní mohou vytvářet přesné efekty rychle a cenově výhodně.
Tiskárna Epson Stylus Pro WT7900 tiskne inkoustem UltraChrome HDR s vysokou sytostí na různorodá nátisková média včetně průhledných filmů, papíru a nového filmu MetallicProof, na role nebo jednotlivé listy až do šíře 610 mm (24 palců).
Pokud se používá na průhledném či metalickém filmu, bílý inkoust Epson UltraChrome HDR vytváří na médiu neprůhlednou základovou vrstvu, která umožňuje vysokou sytost barev a stejné rozlišení jako při tisku na papír. Alternativně je možné jej použít v kombinaci se sedmi barvami inkoustů v tiskárně k vytváření speciálních efektů, např. pastelových barev.  
Při tisku na MetallicProof film bez použití bílého inkoustového podkladu lze dosáhnout metalických barev, jako např. zlaté a bronzové, stejně jako odstínů modré, červené, zelené apod.
MetallicProof film představuje speciálně vyvinutý povrch, který nabízí široký tónový rozsah díky vysoké absorpci inkoustu a také vyšší produktivitu díky krátké době schnutí.
Spolu s ovladači pro Stylus Pro WT7900 a specifickými ovládacími prvky pro správu pokrytí bílým inkoustem už bylo vydáno několik nátiskových aplikací. Patří k nim např. Compose Star Proof, EFI Fiery XF 4.1, ColourProof XF 4.1 a GMG ColourProof.

Film MetallicProof je dostupný v rolích o délce 30,5 m (100 stop) a šířkách 432 mm (17 palců) nebo 610 mm (24 palců), za cenu 539 eur, resp. 770 eur vč. DPH. Film je silný 150 mikronů (5,9 tisícin palce) a připojuje se k existujícím řadám Epson ClearProof Film a CrystalClear Film, vyvinutých také speciálně pro tiskárnu Stylus Pro WT7900.
Materiál je určen pro kontrolní nátisky a jedná se o průhledný film se schopností okamžitého schnutí. Film CrystalClear je za nižší cenu a jedná se o opticky průhledný film určený pro koncepty a nátiskové návrhy.