Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Produkty MXROAD a MXROAD Suite ve verzi V8i

Pátek, 20 Srpen 2010 07:16

Tags: Bentley | Software | Stavebnictví

bentleymx1033.jpgSpolečnost Bentley Systems oznámila dostupnost verze V8i (SELECTseries 1) produktů Bentley MXROAD a MXROAD Suite, což jsou pokročilé nástroje založené na řetězcovém modelování, které dovolují rychlý a precizní návrh všech typů silnic. Oznámené aktualizace pokračují v rozvíjení osvědčené řady Bentley produktů MX a nově zahrnují nástroj Roadway Designer (Návrhář vozovky), který nabízí progresívní parametrické 3D modelovací nástroje pro projekty týkající se výměny povrchu a oprav nebo modernizace vozovky.
Nové verze také ke stávajícím nástrojům přidávají propracovaný systém pro správu prostorových informací a reagují tak na aktuální potřeby organizací, které mapují, plánují, navrhují, staví nebo provozují dopravní systémy, a jsou také integrované se službami ProjectWise. Distribuovaným projektovým týmům zajišťuje ProjectWise kompletní služby správy inženýrského obsahu a pracovních postupů zaměřených na spolupráci, a tak zlepšuje nejen produktivitu, ale také výslednou kvalitu práce týmu.

Ron Gant, marketingový ředitel společnosti Bentley, říká: „Moderní a intuitivní Návrhář vozovky nabízí nejvyspělejší 3D interaktivní modelovací schopnosti včetně návrhu řízeného omezeními a inteligentních komponent, které jsou v současné době v oblasti stavebního projektování dostupné. Tato osvědčená technologie dovoluje stavební inženýrům a návrhářům řídit celý návrhový proces – vizuálně, graficky, interaktivně a dynamicky.“

Nové verze MXROAD a MXROAD Suite jsou zvlášť vhodné pro využití s moderními stavebními technologiemi, neboť obsahují pokročilé nástroje pro automatické vedení strojů. To umožňuje dopravním projektantům rychleji, efektivněji a s menšími náklady reagovat na omezení a požadavky při výstavbě a údržbě silnic a mostů.
Aktualizované produkty MXROAD obsahují také nástroje pro vytváření, údržbu a analýzu geoprostorových dat, které jsou těsně integrované s procesy pozemního inženýrství. Díky tomu mohou být geoprostorová data editována se stejnou přesností, jaká je vyžadována při CAD projektování.  To znamená, že uživatelé mohou snadno do návrhových a mapovacích procesů integrovat data z širokého výběru zdrojů.
Inovativní 3D modelovací nástroje umožňují uživatelům v prostředí inženýrské projekční aplikace vytvářet 3D prostorové modely a využívat je pro analýzy jako je zastínění, hmotové studie, pohledy, řešení katastrof nebo větrné podmínky. Mohou být také použity pro vytváření propracovaných stavebních modelů, kdy mapovací funkce zabezpečí zpracování atributů a uložení dat v DGN, DWG nebo nativně v Oracle Spatial.

Gant pokračuje: „Výsledek vývoje MXROAD také umožňuje větší integraci s ProjectWise, službami pro podporu spolupráce. ProjectWise se používá pro lepší propojení lidí a informací v rámci projektových týmů. Pokud jsou propojeni pomocí ProjectWise, mohou projektanti, architekti a dodavatelé snadno spravovat, prohledávat, sdílet a zobrazovat CAD a geoprostorový obsah, projektová data dokumenty Microsoft Office. Schopnosti ProjectWise sahají od centralizované správy inženýrského obsahu přes lokální vyrovnávací servery zajišťující rychlý přístup k souborům, tiskové a publikační servery snižující náklady na distribuci dokumentů až po webový server nabízející jednoduchý přístup ke spravovanému obsahu.“

Nejnovější verze MXROAD také rozšiřuje seznam podporovaných prostředí, který nově obsahuje také AutoCAD 2010. Navíc inovativní nástroje pro pořizování dat, zpracování geometrie, vizualizace, kreslení a práci s rozhraním dále rozšiřují záběr Bentley řešení pro dopravu.

Gant zakončuje: „Bentley software pro pozemní inženýrství umožňuje projekčním týmům opakovaně používat návrhová data v průběhu výstavby, vyhnout se přepracovávání projektu a snížit náklady. Stejně tak vytváří prostředí pro efektivnější práci a účinnější pracovní postupy, zvyšuje kvalitu, zlepšuje profitabilitu a vede k ekologičtějším návrhům i výstavbě. To vše ve výsledku směřuje k inteligentní infrastruktuře, která je funkčnější a lépe udržovatelná.“

Více informací o jednotlivých produktech je k dispozici na těchto webových stránkách: MXROAD, MXROAD Suite, ProjectWise a Bentley Map.

Mohlo by vás zajímat: