Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

OBERMEYER Planen + Beraten oceněna Autodeskem

Čtvrtek, 25 Listopad 2010 13:11

Tags: Autodesk | Stavebnictví

AlAin_Hospital1047Společnost Autodesk oznámila, že OBERMEYER Planen + Beraten, jedna z největších německých architektonických a konstrukčních firem, obdržela ocenění Autodesk BIM Experience Award za využití Building Information Modeling (BIM) procesů ke koordinaci projektu a uplatnění přístupu udržitelného designu v rámci integrované architektury, strukturálního inženýrství a technického zabezpečení budov (TZB). V České republice jsou členy nadnárodní korporace OBERMEYER působící v oblasti architektury a projekčních činností například společnosti Helika a Albis Stavoplan.
Ocenění je rovněž uznáním společnosti za to, že jako jedna z prvních začala již v roce 2005 zavádět BIM metodu do svých procesů, a za pokračující využívání BIM softwaru Autodesk v oblasti integrovaného navrhování, analýz a dokumentace. Klíčová řešení Autodesk s podporou BIM, jež využívá OBERMEYER Planen + Beraten, zahrnují software Autodesk Revit Architecture, Autodesk Revit Structure a Autodesk Revit MEP. Vedle toho zákazník využívá software Autodesk 3ds Max Design pro animace a analýzu denního osvětlení a Autodesk Ecotect Analysis pro aspekty udržitelného navrhování. Všechny disciplíny v rámci společnosti využívají software postavený na platformě Revit a centralizovaných projektových modelech s cílem koordinovat všechny návrhy a plně využívat udržitelného navrhování a integrovaných postupů.
„Využíváme informačního modelu budovy (BIM) pro pečlivou, interdisciplinární koordinaci technických oddělení naší firmy a pro efektivnější spolupráci s externími konzultanty,“ řekl Burkhard Junker, ředitel divize komerčních budov v OBERMEYER Planen + Beraten. „Naše projektové týmy fungující napříč mnoha disciplínami nyní využívají BIM řešení Autodesk od nejranějších fází návrhu až po finální dodávku projektu.“

Příkladné využití BIM procesů pro nemocnici v SAE

Jedním ze současných projektů v OBERMEYER Planen + Beraten založených na projektování s pomocí BIM procesů je nová nemocnice v Al Ain v hodnotě 825 milionů dolarů ve Spojených arabských emirátech. Nemocnice o kapacitě 688 lůžek, kterou bude provozovat společnost Abu Dhabi Health Service Company, bude mimo jiné sloužit jako centrum pro operační, rehabilitační a urgentní péči včetně specializovaných, ortopedických a sportovně-lékařských oddělení. Projekt rovněž počítá s jednotkou první pomoci.
Vedení projektu realizovala FAUST Consult, jedna z divizí OBERMEYER Planen + Beraten specializující se na navrhování nemocničních zařízení, s podporou více než 50 architektů a 100 projektantů. Tým se skládal z kmenových pracovníků OBERMEYER Planen + Beraten a z externích partnerských pracovníků jak v Německu, tak v Abu Dhabi. OBERMEYER Planen + Beraten řídil v rámci projektu plánování technického zabezpečení budov a požadavky strukturálního inženýrství. Návrhový tým, který pracoval v různých geografiích, koordinoval různé disciplíny prostřednictvím informačně bohatých modelů Revit.
V rané fázi návrhu využíval FAUST Consult softwaru Revit Architecture k podpoře a hodnocení alternativních rozvržení budovy s cílem dosažení co nejefektivnějších procesů v rámci zdravotnického zařízení. S postupným vývojem projektu tým využíval integrovaných Revit 3D modelů pro účinnější koordinaci různých disciplín, lepší komunikaci a spolupráci, a rychlejší a přesnější odhady nákladů a nároků na materiál. Tým kromě toho využíval modelů Revit a softwaru 3ds Max Design pro lepší vytváření téměř fotorealistických vizualizací a animací pro kvalitnější projektovou komunikaci a podporu marketingových záměrů zákazníka.

Mohlo by vás zajímat: