Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Jaká byla Autodesk University 2010

Čtvrtek, 30 Prosinec 2010 09:54

Tags: Autodesk | Konference | Uživatelé

Carl Bass AU2010 1052Podle oznámení Autodesku se 18. ročníku uživatelské konference Autodesk University zúčastnil rekordní počet účastníků. Na konferenci v Las Vegas, Tokiu a Pekingu bylo napočítáno téměř 30 000 návrhářů a designérů, inženýrů, architektů, digitálních výtvarníků, zástupců médií, odborných analytiků a investorů z více než 72 zemí, další přibyli prostřednictvím online konference AU Virtual. Během třídenní konference v Las Vegas se účastníci měli možnost seznámit s inovacemi technologií 3D navrhování a udělat si obrázek o pozitivním dopadu návrhu a relevantních technologií prostřednictvím odborných přednášek, zákaznických expozic a prezentací.

„Špičkový design měl vždy velký dopad, ale dnes je jeho význam větší než kdy v minulosti. Čelíme naléhavým a složitým globálním výzvám, které si žádají nejkreativnější práci a nejnápaditější řešení,“ řekl Carl Bass, generální ředitel a prezident společnosti Autodesk, v zahajovacím projevu na konferenci Autodesk University.
Jeff Kowalski, technologický ředitel společnosti Autodesk, během zahajovacího vystoupení pohovořil o tom, jak změna nástrojů – díky transformační technologii – může vyvolat změnu v uvažování. Dnešní transformační technologií je tzv. Infinite Computing, který využívá v podstatě neomezenou výpočetní kapacitu cloudu. J. Kowalski vyzval účastníky ke změně uvažování o technologiích a k osvojení nového přístupu k řešení klíčových návrhových problémů.
„Infinite computing zásadním způsobem mění povahu a potenciální dopad designu,“ řekl J. Kowalski. „Zkoumání robustních návrhů, brilantní vizualizace a přesné simulace teď dokážeme vytvářet daleko efektivněji a rychleji než kdykoliv předtím.“

Autodesk pozval na konferenci široké spektrum řečníků, kteří inspirovali účastníky příklady dopadu designu na celou řadu odvětví a komunit. Z řad zákazníků to byli například:
  • Scott Summit, generální ředitel společnosti Bespoke Innovations, prezentoval, jak s pomocí 3D návrhové technologie jeho firma vyrábí cenově dostupné protézy na zakázku, které respektují morfologii a osobní styl každého člověka.
  • Franz von Holzhausen, hlavní designér společnosti Tesla Motors, přijel na pódium v prototypu plně elektrického sedanu Tesla Model S. F. von Holzhausen poté předvedl, jak jeho tým návrhářů vytvářel v softwaru Autodesku různé prototypy vozidla.
  • Bart Nye, mluvčí společnosti CalTrans, prezentoval, jak CalTrans prostřednictvím vizualizační technologie efektivněji komunikuje zásadní projekty dopravních staveb s veřejností. Těmito prostředky se společnosti daří omezit provoz v místě staveb a optimalizovat jejich efektivitu.
„Využívání vizualizační technologie v oblasti projektů dopravních staveb pro nás zcela změnilo pravidla hry v rámci ovlivňování chování veřejnosti,“ řekl B. Nye. „CalTrans teď dokáže dělat věci, o jakých se nám dříve ani nesnilo. Pomocí kvalitních vizualizací dokážeme nejen ovlivňovat, ale také zlepšovat chování motoristů.“
Mezi další zajímavé body konference patřila například společná prezentace zákazníka Design Matters a Autodesk Labs, expozice partnerů programu Autodesk Clean Tech, tj, Tesla Motors a Pi Mobility, a charitativní aukce Mobile Art Gallery.

Transportation Simulator AU2010 1052Uživatelé softwaru Autodesk z celého světa se zúčastnili konference, aby se zde setkali se svými kolegy, s odborníky ze svých oborů a s produktovými specialisty. Účastníci měli přístup na celkem 450 seminářů, 90 praktických workshopů - včetně 10 workshopů věnovaných platformě Mac. Během konference vystoupilo 520 řečníků a instruktorů. Studenti, pedagogové a účastníci programu Autodesk Assistance získali bezplatné registrace a přístup na AU Virtual. Všichni účastníci AU v Las Vegas se pak měli příležitost zdarma nechat certifikovat pro různé softwarové produkty společnosti Autodesk. Certifikační zkoušky a hodnotící testy dokončilo více než 2 900 účastníků.

Od 6. prosince 2010 do 11. února 2011 téměř 100 Autorizovaných školicích center společnosti Autodesk ve 20 zemích uskuteční více než 400 lokálních akcí AU Extension, které zpřístupní zkušenosti a hodnoty programu Autodesk University dalším tisícům zákazníků a návrhářů po celém světě.

Mohlo by vás zajímat: