Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Allplan 2011 Allfa přenáší facility management na web

Pondělí, 14 Únor 2011 08:44
Nemetschek-Allplan-Allfa-2011-1107S novou verzí programu Allplan 2011 Allfa, je nyní software pro facility management (většinou překládáno jako správa budov, což však podle české normy není dostatečně výstižné) k dispozici také jako na internetu založené řešení. V důsledku toho mohou kolegové přistupovat ke všem příslušným údajům, aniž by museli instalovat software na jejich lokálním počítači. Určité informace mohou být také k dispozici externím poskytovatelům služeb. Allfa Web přistupuje k centrálnímu webovému serveru, aby se zabránilo časově náročným aktualizacím na každém jednotlivém počítači. Aktualizován je pouze aplikační server.
Stávající Aktive Reports jsou přístupné přes Allfa Web bez nastavení. Nové zprávy mohou být vytvořeny v Allfa TT a pak jsou automaticky k dispozici on-line. Soubory mohou mít výstup ve formátu PDF, například pokud zprávy musí být předány obchodním partnerům.
V první verzi podporuje Allfa Web tři základní hierarchie uspořádání datového modelu Allfa: prostorovou hierarchii, organizaci a systémy. Jakmile se webový server Allfa připojí k databázi Oracle, jsou data okamžitě k dispozici v celé společnosti.
Felix Kubasch, Business Unit Manager pro software facility management v Nemetschek Allplanu k tomu říká: „Jednáním se zákazníky a průzkumem na veletrhu BAU 2011 bylo potvrzeno, že naše strategie je správná. Allfa Webem jsme vytvořili platformu pro všechna ke stavbám se vztahující data. V důsledku toho mohou vlastníci nemovitostí zřídit ústřední informační platformu a používat naše produkty k mapování celého životního cyklu nemovitosti (návrh, konstrukce a správa). Webové technologie pomáhají dávat údaje k dispozici všem uživatelům v budově jednoduše uživatelsky příjemně. Výsledkem je, že vytváříme transparentní a optimalizované procesy."

Specifické aplikace společnosti pro mobilní přístup k datům
Vývojem řešení Allfa Smart vytvořil Nemetschek Allplan platformu, která umožňuje přístup ke specifickým aplikacím společnosti (aplikace), které mají být implementovány do všech běžných mobilních zařízení. K datům je možno přistupovat, zapisovat je nebo upravovat pomocí smartphonů a tablet PC bez ohledu na čas a místo. Uživatelé mohou v Allplanu Allfa dokonce ukládat i citlivá data, protože řešení splňuje nejvyšší požadavky na bezpečnost.
Prostřednictvím připojení k databázovým systémům, jako jsou SAP nebo Navision a Allplan Allfa databáze,  jsou k dispozici data z jiných systémů pomocí aplikací chytrého telefonu. Vysokorychlostní přístup k informacím pro stavebnictví a facility management je možný s použitím kódů QR (2D čárových kódů). Výsledkem je, že uživatelé mají přístup k veškeré technické dokumentaci, zprávám o údržbě a dalším důležitým údajům, ať jsou kdekoli.

Rychlé a jednoduché užívání stavebních dat
Během vývoje standardizovaného rozhraní mezi FM Managerem a Allplanem 2011 byl kladen důraz na uživatelskou přívětivost a rychlost. Například, příslušné atributy místnosti jsou jasně viditelné centrálně v jediném okně. Kvůli dynamickým vlastnostem byly do softwaru CAD Allplan 2011 přeneseny obvyklé popisy z Allfy. Úpravy místností jsou nyní ještě jednodušší a intuitivnější.

Atraktivní uspořádání  zápisu
Moduly Allfa Graphics, který umožňují sestavení dat ke grafickému formátování přímo z databáze, mají nyní nové vyhodnocovací funkce. Výsečové grafy jsou nyní vytvářeny automaticky. Přidělené atributy místnosti (např. nákladová střediska) lze volit libovolně, barvy a poloměry lze definovat individuálně. Výsledkem je, že můžete vytvářet atraktivní prezentace na základě plánů podlaží. Hodnocení vytvořená v Allfa Graphics jsou dynamické grafy, které lze také použít k ukázce nákladů na spotřebu energie s odkazem na lokalitu.
V centrálním modulu Allplan 2011 Allfa TT byla optimalizována integrace osobních údajů. Například smlouvy na mobilní telefony a zařízení, automobily nebo se zaměstnanci související dokumenty, jako jsou pracovní smlouvy, mohou být v nové verzí spravovány a hodnoceny mnohem rychleji a efektivněji .
Peter Mehlstäubler, výkonný ředitel Nemetschek Allplan GmbH říká: „Nová verze Allplan 2011 Allfa poskytuje nový základ pro efektivní správu nemovitostí a zařízení. S čistě internetově založeným řešením, jakož i aplikacemi pro mobilní použití Allplan Allfa přes chytré telefony, nabízí software na budoucnost orientované příležitosti pro inteligentní facility management.“

Mohlo by vás zajímat: