Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Konference ISSS 2011 se blíží

Úterý, 15 Březen 2011 17:20

isss_cad_1111Ve dnech 4. a 5. dubna 2011 se v kongresovém centru Aldis v Hradci Králové bude konat již 14. ročník konference Internet ve státní správě a samosprávě (ISSS 2011). Jako obvykle se zde setkají vrcholní politici, zástupci státních orgánů i samosprávných celků, odborníci na informatizaci veřejné správy a dodavatelé moderních technologií a služeb a budou se dva dny věnovat aktuálním otázkám souvisejícím s dalším rozvojem e-governmentu. Tato tradiční akce bude podobně jako v posledních létech doprovázena mezinárodními konferencemi LORIS (Local and Regional Information Society) a V4DIS (Visegrad Four for Developing Information Society). Pondělní program je navíc rozšířen o další prestižní akci – ICT summit 2011, uzavřené jednání zástupců vlády ČR a ICT průmyslu.

Program konference se jako obvykle dotkne všech aktuálních témat a problémů dalšího rozvoje e-governmentu. Vedle toho, jak s omezenými prostředky zajistit další plynulý rozvoj, se bude hovořit o budování systému základních registrů, pokračování většiny stávajících infrastrukturních projektů e-governmentu, bezpečnosti informačních systémů, digitalizaci a archivaci dokumentů, správě a ochraně identit, komunikační infrastruktuře veřejné správy či geoinformační politice státu. V programu nebudou chybět ani tradiční samostatné odborné bloky s ucelenými okruhy témat věnovanými například elektronizaci zdravotnictví (eHealth), turistického ruchu (eTurismus) nebo digitalizaci televizního vysílání. Na pořad jednání samozřejmě přijdou i informace o financování projektů ze zdrojů EU, počítačové gramotnosti a vzdělávání a svůj prostor dostanou i „best practices" měst, obcí a regionů. V programu doprovodných mezinárodních konferencí LORIS a V4DIS bude převažovat především twinningová spolupráce evropských měst a regionů či výměna zkušeností s partnery z EU a zemí Visegrádské čtyřky.

Čtrnáctý ročník konference se bude konat pod osobní záštitou premiéra ČR Petra Nečase, ministra vnitra Radka Johna, ministra zdravotnictví Leoše Hegera a Asociace krajů ČR, visegrádské konferenci poskytuje svoji záštitu 1. místopředseda Senátu Parlamentu ČR Přemysl Sobotka.