Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Veletrh Industrial Automation se blíží

Úterý, 22 Březen 2011 15:47

Tags: Automatizace | Hannover | Robotika | Veletrh

Industrial Automation 1112Aby průmysl dále udržel krok s globální konkurencí, zaměřuje se  na moderní automatizační techniku a robotizaci.  Ani nejlepší roboty a automatizace ale nefungují bez člověka. Proto bude  na nadcházejícím veletrhu   Hannover Messe 2011 (4. - 8. dubna) ještě více v popředí souhra člověka a stroje. Výrobní technika musí dnes být extrémně flexibilní, aby se mohly podniky prosadit mezi konkurencí. Jak vypadají efektivní řešení, představí na veletrhu  Hannover Messe 2011 v hale č. 17 renomované podniky jako Kawasaki, IBG Automation nebo Stäubli.

Společnost Kawasaki patří svým řešením robotů k předním podnikům v oblasti bodového a obloukového sváření, v montáži, v balicí technice a lakování. Firma IBG Automation se specializuje na řešení mechatroniky v oborech textilní stroje, spojkové systémy a průmyslové roboty.  Firma Stäubli se specializuje na oblast řešení mechatroniky v oborech textilních strojů, spojkových systémů a průmyslových robotů.   

Žádaná řešení pro průmyslovou automatizaci
I v minulých letech byla výstavní oblast Industrial Automation velkým magnetem pro odborné publikum.  Podle výsledků ankety veletržní správy Hannover Messe má více než 70 % návštěvníků ze středně velkých a malých podniků zájem o kompletní řešení automatizace.  „Tyto podniky naleznou na veletrhu Industrial Automation v rámci Hannover Messe konkrétní řešení, s kterými budou moci prohloubit a zvětšit svou globální konkurenceschopnost, “  říká O. Frese.

Mobilní roboty jako těžiště
Velký význam má na veletrhu Hannover Messe 2011 v hale č. 14 další magnet pro návštěvníky - výstavní oblast Mobilní roboty & autonomní systémy. Portfolio zahrnuje čistící techniku pro solární moduly, transportní systémy bez řidiče až po flexibilní výrobní a logistická řešení. Asistenční roboty usnadňují stále častěji lidem s tělesným postižením každodenní život. Výstavní spektrum zahrnuje řešení senzoriky pro  indoor-navigaci až po bezkontaktní přenos energie.

Ochrana před výrobním pirátstvím
Další tématickou oblastí na vedoucím veletrhu Industrial Automation je potlačování výrobního pirátství. Plagiáty způsobí jen německému hospodářství podle odhadů Spolkového ministerstva vzdělání a výzkumu za rok škody ve výši okolo pět miliard eur.  Na veletrhu Hannover Messe 2011 ukážou podniky a výzkumné ústavy v rámci předního veletrhu  Industrial Automation možnosti, jak se proti pirátství bránit.  V hale č.  17 naleznou návštěvníci zvláštní výstavní část Identification, Vision & Protection. Výrobci zde detailně předvedou označovací a identifikační technologie nebo řešení pro zpracování obrazu.  
Prostřednictvím příslušných technologií mohou firmy rozeznat plagiáty a současně zajistit ochranu vlastních produktů a   svého knowhow. Dalším významným faktorem je pro podniky sledování produktů, které zajišťuje větší efektivnost logistiky a rozhodujícím způsobem přispívá k zabránění závad a snižování nákladů. Významnou součástí výstavní oblasti    Identification, Vision & Protection jsou proto meziodvětvová řešení jako je inteligentní zpracování obrazu, které umožňuje rozpoznávání dílů a kontrolu jejich kvality,  RFID-Tags, barkódy nebo Data Matrix Codes, se kterými je možno identifikovat a řídit tok produktů.  

Industrial Automation v sedmi veletržních halách
Vedoucí veletrh průmyslové automatizace Industrial Automation proběhne celkem v sedmi veletržních halách. Zastoupeny zde budou všechny oblasti průmyslové automatizace od průmyslové komunikace, měřící a regulační techniky přes klasické strojírenství a investiční výstavbu až po robotizaci. Na řadě stánků uvidí odborní návštěvníci řešení a inovace live při akci.


Mohlo by vás zajímat: