Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Představuje se Autodesk software pro strojírenství 2012

Pátek, 25 Březen 2011 12:14

Tags: Autodesk | Design | Manufacturing | Software | Suite

Autodesk Factory Design Suite 2012_1112Společnost Autodesk uvedla nové portfolio svého 3D návrhářského a konstruktérského softwaru pro výrobce včetně nové sady Autodesk Product Design Suite, která umožňuje snáze zavést, využívat a spravovat návrhový, vizualizační a simulační software. Celé portfolio softwaru Autodesk pro práci s digitálními prototypy pomáhá výrobcům navrhovat a vyrábět lepší, dlouhodobě udržitelnější výrobky, snižovat náklady na vývoj a rychleji uvádět výrobky na trh.

„Žádná výzva v oblasti návrhu a vývoje výrobků není tak komplexní, aby ji nebylo možné překonat kombinací účinných funkcí aplikace Autodesk Inventor pro strojírenské navrhování a špičkových vizualizačních a simulačních aplikací Autodesk,“ řekl Robert „Buzz“ Kross, senior viceprezident Manufacturing Industry Group společnosti Autodesk. „Naši zákazníci potřebují efektivněji vytvářet výjimečné výrobky. Nová sada Autodesk Product Design Suite umožňuje výrobcům snadno zavést pracovní postupy využívající digitální prototypy, a dosáhnout tak tohoto cíle.“

Nové sady společnosti Autodesk přinášejí digitální prototypování pro bezkonkurenční inovace a kvalitu návrhů
Autodesk Product Design Suite je nová, komplexní a finančně výhodná sada řešení pro tvorbu atraktivních výrobků. Obsahuje špičkové aplikace Autodesk pro navrhování, vizualizace a simulace ve strojírenství. Poskytuje flexibilitu k inovacím a snazší reakci na měnící se podnikatelské požadavky od prvotních konceptů až po detailní konstruktérskou práci a simulaci. Autodesk Product Design Suite navíc poskytuje významnou finanční úsporu a dá se nasadit a spravovat snáze než samostatné produkty.

Autodesk nabízí tři edice sady Product Design Suite:
  • Product Design Suite Standard - Obsahuje základní aplikace pro koncepční navrhování a kreslení výrobků AutoCAD Mechanical, Autodesk Showcase, Autodesk SketchBook Designer, Autodesk Vault a Autodesk Mudbox.
  • Product Design Suite Premium - Optimalizované nástroje pro digitální prototypování a vysoce výkonnou vizualizaci, které kromě aplikací sady Standard zahrnují Autodesk Inventor a Autodesk 3ds Max Design.
  • Product Design Suite Ultimate - Vyspělé nástroje pro tvorbu povrchů, simulaci a navrhování nástrojového vybavení. Sada obsahuje kromě aplikací edice Premium také Autodesk Inventor Professional a Autodesk Alias Design.
„Kombinace aplikace Autodesk Inventor Professional a softwaru pro tvorbu obrazových materiálů, filmů a interaktivních prezentací v hollywoodské kvalitě umožňuje našim návrhářům vytvářet vizuálně působivá a dynamická konstrukční řešení,“ řekl Carl Maas, manažer CAD/konstruktérských služeb ve společnosti L-3 Communications, Power Paragon, Inc. „S novou sadou Autodesk Product Design Suite můžeme vytvářet, ověřovat a komunikovat digitální návrhy rychleji a s ještě větší jistotou.“

Poprvé uvedená v roce 2010 a letos aktualizovaná sada Autodesk Factory Design Suite 2012 je řešení rozvržení a optimalizace výrobních zařízení, které pomáhá výrobcům realizovat lepší rozhodnutí na základě digitálního modelu továrny, a šetří jim tak čas a peníze. Nabízí jedinečnou funkčnost pro navrhování výrobních závodů v aplikacích AutoCAD Architecture a Autodesk Inventor, ve výkonné vizualizační a analytické funkce aplikace Autodesk Navisworks a Autodesk Vault pro podporu spolupráce. Mezi nová vylepšení sady 2012 patří AutoCAD Mechanical pro automatizaci CAD úloh ve strojírenství a 3ds Max Design a Showcase na podporu spolupráce a účasti ve výběrových řízeních.

Změna pravidel hry při navrhování udržitelných výrobků
Na základě strategického partnerství, které bylo oznámeno v říjnu 2010, zabudovaly společnosti Autodesk a Granta Design do aplikace Autodesk Inventor 2012 nové návrhové metody, které pomohou návrhářům odhadovat ekologický dopad produktu a realizovat dlouhodobě udržitelnější návrhářská rozhodnutí. Nový modul Eco Materials Adviser v aplikaci Inventor 2012 řeší požadavky udržitelných návrhů v počátečních fázích návrhového procesu, kdy přináší nejvíce — umožňuje výrobcům zvolit lepší materiály, aniž by to bylo na úkor nákladů a funkčnosti. Eco Materials Adviser s využitím rozsáhlé databáze materiálů Granta pomáhá s výběrem materiálů a generuje výkazy, aby inženýři mohli komunikovat výhody svých rozhodnutí o udržitelných návrzích.

Autodesk Inventor Fusion přináší přímé 3D modelování do celé řady produktů Autodesk
Autodesk Inventor Fusion se nyní objevuje v komerčním debutu po nedávném technologickém preview v rámci Autodesk Labs. Dodává se nyní bez příplatku jako doplňková aplikace s produkty Autodesk Alias Design and Alias Automotive, Autodesk Inventor, Autodesk Moldflow, Autodesk Simulation a AutoCAD. Inventor Fusion poskytuje robustní a snadno použitelné funkce 3D modelování a přímého modelování pro rychlé změny návrhů. V jediném digitálním modelu vytvořeném v aplikaci Autodesk Inventor sjednocuje přímé a parametrické postupy.
Všechny produkty v portfoliu Autodesk Manufacturing nabízejí účinné nové funkce pro koncepční navrhování, konstruování, výrobu a technickou dokumentaci.
  • AutoCAD Electrical 2012 nabízí rozšířenou podporu mezinárodních norem a umožňuje návrhářům elektrických řídicích systémů zobrazovat, upravovat a sdílet soubory DWG ve webovém prohlížeči a mobilních zařízení prostřednictvím aplikace AutoCAD WS.
  • AutoCAD Mechanical 2012 nyní umožňuje upravovat 3D modely téměř z jakéhokoli zdroje pomocí nástroje Inventor Fusion. Pomocí nové funkce pro dokumentaci modelu umožňuje vytvářet inteligentní výkresové pohledy. Další novinkou je mobilní a webové prohlížení a editace v aplikaci AutoCAD WS, jež umožňuje strojním inženýrům věnovat víc času inovacím.
  • Vizualizační software Autodesk 3ds Max Design 2012 umožňuje prezentovat fungování návrhů v reálném prostředí. Bezproblémově sdružuje CADová data a transformuje digitální prototypy na vysoce kvalitní vizualizace s pohotovým rendrováním, animacemi v kinematografické kvalitě, efekty a rozsáhlou knihovnou materiálů a textur.
  • Produkty Autodesk Alias 2012 ― Alias Design, Alias Surface a Alias Automotive ― umožňují snáze vytvářet přesné 3D modely s povrchy třídy A a jednoduše použitelnými modelovacími nástroji pro technické povrchy.
  • Autodesk Inventor 2012 poskytuje jednodušší možnosti interakce s daty 3D strojírenských návrhů; nové funkce pro sdílení, akceptaci a aktualizaci CAD dat bez ohledu na zdroj a komplikovanost; a vysoce účinné inovace výkonu a produktivity pro uživatele a IT oddělení.
  • Autodesk Inventor Publisher 2012 umožňuje snadno vytvářet vysoce vizuální a interaktivní montážní pokyny, provozní postupy a technickou dokumentaci z 2D a 3D CADových dat. Uživatelé mohou publikovat interaktivní 3D pokyny v různých formátech pro mobilní zařízení iPhone, iPad a iPod touch.
  • Autodesk Moldflow 2012 přináší novou funkčnost simulace vstřikování do forem v reálném čase, která umožňuje dynamicky posuzovat nejrůznější alternativy návrhů za zlomek času proti standardní simulaci.
  • Vizualizační software Autodesk Showcase 2012 jako klíčový prvek sady Product Design Suite umožňuje transformovat CADová data na přesvědčivé obrazové materiály, videa a interaktivní prezentace pro účely revize návrhů, interního schvalování a výběrových řízení.
  • Aplikace Autodesk Simulation 2012, dříve nazývaná Autodesk Algor Simulation, nabízí zcela nové uživatelské rozhraní a integraci s aplikací Autodesk Vault. Její nové funkce správy revizí usnadní správu návrhových a technických informací.
  • Autodesk SketchBook Designer 2012 umožňuje vytvářet digitální skici a ilustrace pro podporu kreativního procesu. Návrháři z této aplikace mohou exportovat vektorové obrázky do aplikace Alias jako data křivek. 2D koncepční skici tak mohou přímo transformovat na 3D produktové návrhy.
  • Aplikace Autodesk Vault 2012 pro správu produktových dat dává pracovním skupinám na nejrůznějších místech větší kontrolu nad technickými daty a dokumenty, od návrhu až po výrobu. Nově je integrována s dalšími aplikacemi Autodesk jako Navisworks, Inventor Publisher a Autodesk Simulation.

Mohlo by vás zajímat: