Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Autodesk nabízí AutoCAD WS i pro Android

Čtvrtek, 14 Duben 2011 07:35

Tags: Android | AutoCAD WS | Autodesk | Software

Autodesk AutoCAD WS na samsung galaxy tablet 1115Společnost Autodesk oznámila dostupnost mobilní aplikace AutoCAD WS pro telefony na platformě Android. Bezplatná webová a mobilní aplikace AutoCAD WS používá technologii cloud computingu, která umožňuje uživatelům softwaru Autodesk prohlížet, upravovat a sdílet své návrhy prostřednictvím webových prohlížečů a mobilních zařízení. AutoCAD WS pro Android umožňuje rozšířené skupině uživatelů využívat výhod snadné spolupráce s designéry architekty a inženýry z celého světa a poznat svobodu sdílení návrhů s nimi - ať jsou kdekoli.

„Architekti, inženýři a designéři jasně řekli, že chtějí přístup k jejich AutoCAD projektům na zařízeních se systémem Android, a my jsme velmi rádi vyšli vstříc jejich potřebám. Působivý a konzistentní růst ekosystému Android slouží jako vynikající platforma pro Autodesk k dalšímu rozšíření jeho dostupnosti prostřednictvím softwaru AutoCAD WS,“ řekl Tal Weiss, manažer pro vývoj softwaru AutoCAD WS společnosti Autodesk. „Nyní naši zákazníci s chytrými telefony a tablety na platformě Android mohou používat AutoCAD WS ke spolupráci s kolegy v oboru a po celém světě, na stále pestřejší paletě mobilních zařízení.“
Uživatelé AutoCAD WS pro Android si tak vychutnají takové vlastnosti, jako je například zjednodušená intuitivní sada prohlížení, editovací a značkovací nástroje, což jim umožní pracovat na svých návrzích i na cestách. Uživatelé mohou otevřít výkresy z e-mailových příloh, synchronizovat soubory z webu, nebo nahrávat  výkresy přímo z AutoCADu prostřednictvím integrované „karty pásu Online“ (citujeme pojmenování vyskytující se momentálně na webu autocadws.s3.amazonaws.com – pozn. red.). Výkresy mohou být uloženy lokálně pro použití v terénu, kde není k dispozici připojení k internetu.
Unikátní vlastností Android verze softwaru AutoCAD WS je nástroj textové anotace podporující integrované hlasové příkazy k dispozici na zařízení se systémem Android 2.2 (Froyo) nebo vyšším. Nyní uživatelé s Androidem mohou jednoduše vkládat komentáře a poznámky do výkresu pomocí řeči, raději než psát je do textového pole úprav.

Mezi další vylepšení funkcí, které jsou k dispozici v této verzi patří:
  • Tisk do PDF (pouze webová aplikace) - Uživatelé mohou publikovat své DWG výkresy do PDF pomocí bezplatné AutoCAD WS webové aplikace stejně, jako se softwarem AutoCAD.
  • Skladování kdekoliv (webová i mobilní aplikace) - Kromě AutoCAD WS cloudu se zákazníci mohou nyní připojit přímo k alternativním paměťovým složkám ze svých Android, iPhone a IPAD zařízení, stejně jako prostřednictvím AutoCAD WS webové aplikace. Ta v současnosti zahrnuje službu Autodesk Buzzsaw, Dropbox (přes DropDAV), Microsoft SharePoint, Windows Server 2008, Box.net, MobileMe a Egnyte a další poskytovatele cloud skladování podporujících protokol WebDAV.
AutoCAD WS pro Android bude k dispozici ke stažení na Android Market od 20. dubna 2011. Když se zaregistrujte, budete o možnosti stažení informováni hned, jakmile bude software k dispozici.

Mohlo by vás zajímat: