Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Koncepční design s produkty Autodesk Alias

Pondělí, 02 Květen 2011 08:49

Tags: 2012 | Alias | Autodesk | Software

Autodesk Alias 2012_1118Produkty Autodesk Alias ve verzi 2012 posilují možnosti průmyslového designu díky těm nejlepším nástrojům pro skicování, modelování a vizualizace. Svým zákazníkům tak pomáhají vytvářet inovativní návrhy rychleji než jejich konkurence. Nová verze produktů nabízí komplexní sadu funkcí pro průmyslový design a naplňuje i ty nejnáročnější požadavky všech zákazníků. A to od koncepčního zkoumání nápadů přes modelování až po týmovou spolupráci a vizualizace.

Autodesk představuje mnohá vylepšení produktů Alias v oblasti vizualizace, interaktivity, přímého modelování a nové interoperability. Produkty usnadňují uživatelům práci s rozsáhlými a složitými modely díky mnoha novinkám. Rozšíření uživatelského rozhraní produktů umožňuje organizovat návrhová data snáze než kdy dříve. Inovované okno seznamu objektů se automaticky skryje, není-li potřeba. Do stejného okna byla nově přidána funkce přetažení myší (drag & drop) pro rychlou a snadnou správu objektů i hladin. Nové klávesové zkratky kategorií hladin navíc umožňují zákazníkům přepínat mezi kategoriemi bez otevírání dalších oken.

Produkty Autodesk Alias 2012 nabízejí řadu vylepšení procesů přímého modelování. Pro lepší viditelnost směrů U a V u povrchů byly přidány barevné a vizuální ukazatele. Nové rozhraní pro přeměnu kritických míst se zobrazí v místě pod kurzorem při stisknutí mezerníku. Lze tak řídit účinky změn přímo v místě, kde se mění geometrie. Menší počet rozptylujících dialogových oken a kratší popojíždění myší umožňuje zákazníkům navrhovat rychleji a intuitivněji.

Pro snadné ověřování a opravy návrhů a pro tvorbu CAD modelů připravených pro konstruktéry rozšiřuje možnosti zákazníků při práci s novým produktem vylepšená integrace technologie Autodesk Inventor Fusion. Produkty Autodesk Alias 2012 současně přinášejí zákazníkům snadnou spolupráci s uživateli řešení Adobe Photoshop. Nyní tak umí nově importovat soubory PSD coby plátna Aliasu, stejně tak exportovat plátna Aliasu do PSD souborů (a to včetně zachování hladin PSD).


Mohlo by vás zajímat: