Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Portál Solid Edge s milióny součástí

Čtvrtek, 27 Říjen 2011 16:05

Tags: CADENAS | PLM | Siemens | Software | Solid Edge | Součásti

Webový katalog součástí pro SolidEdge -1143Siemens PLM Software představil 27. října nový  webový portál katalogových dodavatelských součástí pro software Solid Edge, včetně nejnovější verze Solid Edge ST4,  který poskytuje přístup k obrovskému množství komponentů a sestav, v 3D formátu Solid Edge. Eliminací času potřebného k manuálnímu modelování nakupovaných komponent pomáhá  nový on-line katalog – díky partnerství s CADENAS GmbH – zákazníkům Solid Edge výrazně zvýšit produktivitu navrhování produktů, zlepšit kvalitu a zkrátit dobu pro uvedení na trh.

„Počínaje dnešním dnem mají naši zákazníci Solid Edge přístup k milionům komerčních součástí a sestav, které mohou být použiti pro konstruování jejich produktů, bez potřeby dalšího modelování nebo časově náročné snahy o porozumění konfiguracím dodavatele produktu či vyhledávání výrobních čísel,” říká John Fox, viceprezident marketingu Velocity Series, Siemens PLM Software. „Navíc si při takto zřetelném zvýšení produktivity a integrity navrhování budou naši zákazníci vědomi, že jsou dodavatelské díly, které zakomponovali do svých produktů, objednatelné, dostupné a certifikované výrobci. Výsledkem toho je pak menší pravděpodobnost potenciálních zpoždění ve výrobě, rozšíření možností uživatelů Solid Edge a schopnost dostat své produkty úspěšně na trh před konkurencí.”

Osvědčené strategické řízení součástí
Nový webový portál poskytuje uživatelům Solid Edge přístup k specifické verzi katalogu 3D součástí od společnosti CADENAS, předního výrobce softwaru pro strategické řízení součástí a elektronické katalogy produktů. Systém umožňuje uživatelům Solid Edge rychle najít, opakovaně použít a zkontrolovat parametry komerční součásti pomocí několika metod vyhledávání databáze a také kontroly, zda byly nakonfigurované části už dříve staženy, či specifickým uživatelským přístupem omezeným na jednotlivé projekty.
Webový portál neobsahuje žádné reálné pevné modely, protože každý 3D Solid Edge model je vytvořen na základě požadavku. Díky tomu mají uživatelé přístup k obrovskému množství dílů – jako jsou ventily, pohony, ložiska atp. – a systém automaticky nakonfiguruje jen reálné velikosti, specifikaci a vlastnosti produktů, které jsou objednatelné a dostupné u výrobců. K dispozici je více než 300 katalogů, přičemž má každý z nich schopnost konfigurace milionů součástek. Zpoplatněním firem prezentujících se na solidedge.partcommunity.com je CADENAS schopen poskytnout uživatelům Solid Edge modely zdarma, aniž by se porušovala autorská práva. Vyhledávání katalogových součástek dle určitého dodavatele nebo čísla součástky, či dle geometrických rozměrů (což je užitečné, pokud je znám tvar, ale ne dodavatel) by mělo být k dispozici do konce roku.
Po zvolení součástky nebo sestavy je kompletní balíček informací a geometrie dostupný přes mail, nebo ke stáhnutí do adresáře v počítači uživatele či přímo pro otevření v Solid Edge. Navíc si může uživatel kromě přesného 3D modelu Solid Edge – kompletního s plným stromem modelu a všemi vazbami potřebnými k snadnému připojení součástek modelu – také zvolit získání detailního elektronické specifikace a 2D výkresové pohledy standardních součástek pro použití ve strojírenských výkresech. Standardní součástky jsou certifikovány daným výrobcem, aby byly přesné v geometrii a výrobních číslech. Výsledkem je pak výrazné zkrácení doby navrhování a možnost vytvářet realističtější sestavy a přesných seznamů dílů bez nutnosti další práce navíc.

Pro zajištění ochrany investic pro uživatele, kteří pracují se staršími verzemi Solid Edge, se Siemens PLM Software a CADENAS ujistili, že modely vytvořené s využitím nového webového portálu jsou dostupné zákazníkům užívajícím verze až k Solid Edge 17. Zákazníkům, kteří upgradovali na Solid Edge ST4 je umožněn odkaz na daný portál na obrazovce Solid Edge při spuštění.
Nový webový portál dodavatelských součástek Solid Edge je nyní dostupný na tomto odkazu.

Mohlo by vás zajímat: