Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Začíná EuroMold 2011 ve Frankfurtu

Úterý, 29 Listopad 2011 12:32

Forma_masky-Mercedesu -1148V termínu od 29. listopadu do 2. prosince 2011 se koná ve Frankfurtu nad Mohanem 18. Euromold, světový veletrh výrobců forem a nástrojů, návrhu a vývoje aplikací. Podle předběžné zprávy je očekáváno asi 1500 vystavovatelů ze 45 zemí a přibližně 60 tisíc návštěvníků. Euromold probíhá pozitivním vývojem, výstavní plocha vzrostla o 4,1 % ve srovnání s loňskou akcí a řada vystavovatelů rozšířila své stánky. S partnerskou zemí Koreou a na mnoha speciálních přehlídkách inovací EuroMold opět představí nejvýznačnější novinky, čímž posiluje svou pozici prestižního mezinárodní veletrhu pro vývoj produktů.

EuroMold předvádí v halách 8, 9, 11 a „Galleria“ nejnovější vývoj ve všech oblastech vývoje výrobku na ploše 75.000 m². Unikátní koncept veletrhu EuroMold „Od nápadu k prototypu a sériové výrobě“ jasně ilustruje celý řetězec procesu. Spojují se zde všechny zúčastněné strany v oblasti vývoje produktů – od návrhářů, přes výrobce forem, výrobce obráběcích strojů a subdodavatele až po  uživatele. Klíčovými oblastmi EuroMoldu jsou samozřejmě výroby forem a nástrojů, stejně jako rychlé prototypování, výroba modelů a prototypů, CAD/CAM, simulace/virtuální realita, obráběcí stroje a nářadí, projektování a design.

Velká návštěva ze zahraničí – premiéru mají vystavovatelé z 16 zemí
Na EuroMold 2011 se sejdou vystavovatelé z nejméně 45 zemí. Počet zahraničních vystavovatelů se zvýšil, zejména z Evropy – mimo jiné z Portugalska, České republiky, Itálie a Švýcarska. Také Korea, jako partnerská země, významně zvýšila přítomnost vystavovatele. Vysoká mezinárodnost je také odráží v počtu vystavovatelů poprvé. Svoji premiéru na veletrhu oznámilo již šest měsíců před vlastním konáním 57 společností ze 16 zemí. Většina z nich pochází z Německa, Itálie, Francie, Velké Británie a Turecka. Převážně jsou tito vystavovatelé zapojeni do výroby forem a nástrojů (35,1 % z premiérových vystavovatelů), projekce a designu, simulací a virtuální reality.

Specifická odvětví na EuroMoldu
Sektor výroby forem a nástrojů tvoří 40,3 % všech vystavovatelů EuroMoldu, následuje Rapid Prototyping a obrábění (16,8 %) a nástroje (15,5 %), dalšími důležitými oblastmi zpracovatelského řetězce jsou oblasti obráběcích strojů (15,3 %), výroba modelů a prototypů (15 %), software a hardware (13,9 %) a technika (11,6 %).

Zdůrazněná a speciální témata
Na EuroMoldu 2011 budou předvedeny nejnovější technologie, které vystavovatelé doprovázejí inovativními workshopy a speciálními ukázkami.

V naší redakční poště se objevily pozvánky například od společností Schott Systeme, SolidCAM, Noomeo a dalších.

Více se můžete dozvědět na oficiálních webových stránkách EuroMoldu 2011.