Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Ryzí cloudová aplikace Autodesk PLM 360 je nyní k dispozici

Středa, 07 Březen 2012 18:38

Tags: 360 | Autodesk | Cloud | David Palas | Karl Osti | PLM

Karl Osti při prezentaci řešení Autodesk PLM 360 -P3069387Společnost Autodesk ohlásila 6. března okamžitou dostupnost Autodesk PLM 360, nové generace cloudových služeb poskytující výkonné, dostupné a snadno implementovatelné řešení. Oproti tradičním licenčním PLM modelům nabízí Autodesk PLM 360 s jednoduchým a dostupným modelem předplatného. Plnou funkčnost získávají první tři profesionální uživatelé je zdarma, za každého dalšího uživatele se platí 75 dolarů měsíčně na základě uzavřené smlouvy minimálně na jeden rok. Výsledkem je zhruba desetina nákladů ve srovnání s tradičními dodavateli PLM. Tyto podmínky jsou stanoveny pro uživatele v USA, ceník pro uživatele v Evropě bude upřesněn v průběhu března 2012.

Autodesk PLM 360 je nejnovější nabídka postavená na špičkových technologiích Autodesku a cloudovém přístupu. Autodesk PLM 360 je rychle a snadno konfigurovatelné řešení splňující potřeby specifických zákaznických procesů v oblasti řízení životního cyklu produktu. Je to rovněž první cloudové PLM řešení zaměřené na podnikové aplikace, které jdou za hranice konstrukčních procesů a řízení kusovníků. V důsledku toho zaměstnanci v nejrůznějších pracovních rolích – od plánování a vývoje produktu až po řízení kvality, dodržování standardů a služby – mohou mít lepší přístup k produktovým a projektovým informacím, jež pomáhají kontinuálně zlepšovat navrhované a vyráběné produkty.
Kromě nabídky atraktivního, moderního vzhledu pro komfortní práci uživatelů se řešení Autodesk PLM 360 vyznačuje vysoce efektivním přístupem ke konfiguraci systému bez potřeby znalosti programování, jež eliminuje potřebu drahých programátorů a konzultantů. Desítky předinstalovaných aplikací automatizují podnikové procesy napříč celým životním cyklem. S intuitivní funkcionalitou drag-and-drop mohou uživatelé aplikace snadno přizpůsobovat nebo vytvářet své vlastní aplikace s ohledem na své specifické potřeby a bez nutnosti nákupu dodatečných modulů.

Autodesk PLM 360 je ryzí cloudová aplikace se sdíleným přístupem. Uživatelé a manažeři se již nikdy nebudou muset obávat upgradů či nefunkčních přizpůsobení. Aplikace je vždy aktuální a kompatibilní s jakoukoliv specifickou zákaznickou konfigurací. IT administrátoři jsou osvobozeni od správy systémů, protože uživatelé přistupují k Autodesk PLM 360 z plně řízeného datového centra poskytujícího bezpečnost, vysoký výkon a možnost obnovy systému po havárii. Kromě toho nabízí cloudový koncept uživatelům přístup kdykoliv a odkudkoliv, z virtuálního či mobilního zařízení nebo webového prohlížeče.
Autodesk PLM 360 rovněž poskytuje integraci a součinnost s on-premise systémy včetně softwaru pro správu produktových dat (PDM) Autodesk Vault. Vault umožňuje pracovním týmům organizovat, spravovat a sledovat konstrukční CAD data, výrobní kusovníky a změnové procesy z centralizovaného umístění.

V den ohlášení se s aplikací Autodesk PLM 360 seznámili také novináři z českých odborných médií na tiskové konferenci při prezentaci, kterou vedl Karl Osti, business development manager společnosti Autodesk.
V návazné diskusi odpovídal na otázky kromě něho také ředitel českého zastoupení Autodesku, David Palas. Ten ještě před otevřením diskuse prohlásil:
„Autodesk nepřichází na trh s PLM řešením proto, abychom získali nějaký zanedbatelný tržní podíl. Máme opravdu ambici zásadním způsobem změnit trh PLM celosvětově. Tři důvody, které nás vedou k přesvědčení, že se nám to opravdu podaří jsou:

  1. Máme revoluční obchodní model s revolučním cenovým modelem,
  2. Máme revoluční technologii, která umožňuje implementaci zkrátit z řádově měsíců nebo let u tradičních PLM systémů na řádově dny.
  3. A je to řešení, které je dnes dostupné, a je trvale dostupné na cloudu.“

Mohlo by vás zajímat: