Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Autodesk uvádí software pro stavebnictví a infrastrukturu ve verzi 2013

Středa, 28 Březen 2012 15:42

Tags: AutoCAD | Autodesk | BIM | CAD

Autodesk_Infrastructure_Modeller_1213Společnost Autodesk ohlásila verzi 2013 svého softwaru a služeb pro stavební navrhování a výstavbu, budování infrastruktury a projektování technologických zařízení. Inovované sady Autodesk Building Design Suite 2013, Autodesk Infrastructure Design Suite 2013 a Autodesk Plant Design Suite 2013 spolu s rozšířenými cloudovými službami a vylepšenými nástroji pro spolupráci a správu dat umožňují profesionálům v oblasti navrhování, projektování a výstavby řešit aktuální obchodní požadavky pomocí vylepšených pracovních postupů postavených na informačním modelování budovy (BIM).

Portfolio softwaru a služeb ve verzi 2013 zahrnuje přístup ke cloudové platformě Autodesk 360, která umožňuje uživatelům zásadně zkvalitňovat postupy navrhování, vizualizace, simulace a sdílení práce. Autodesk 360 nabízí bezpečný přístup k projektovým datům kdykoli a kdekoli, navíc poskytuje přístup k prakticky neomezenému výpočetnímu výkonu široké řady cloudových služeb. Služba Autodesk 360 je nyní k dispozici všem zákazníkům sad aplikací Autodesk, přičemž zákazníci sady Design Suite, kteří si zakoupí program Autodesk Subscription, mohou využívat i další možnosti. 

Autodesk Building Design Suite 2013 je základem portfolia softwaru 2013 pro architekty, projektanty TZB, strukturální inženýry a další profesionály ve stavebnictví. Poskytuje komplexní sadu nástrojů pro nejrůznější pracovní potřeby od navrhování, vizualizací a simulací až po tvorbu dokumentace a výstavbu. Autodesk Building Design Suite 2013 je k dispozici ve třech edicích: Standard, Premium a Ultimate. Edice Premium a Ultimate navíc obsahují aplikaci Autodesk Revit 2013, v edici Premium je k dispozici software Autodesk Navisworks Simulate 2013 a edice Ultimate obsahuje navíc aplikace Autodesk Infrastructure Modeler 2013 a Autodesk Robot Structural Analysis Professional 2013. Autodesk Revit 2013 je nová aplikace exkluzivně dostupná v edicích Premium a Ultimate. Spojuje možnosti aplikací Autodesk Revit Architecture 2013, Autodesk Revit Structure 2013 a Autodesk Revit MEP 2013 v jediném komplexním softwaru, který podporuje pracovní postupy různých oborů.

Autodesk Infrastructure Design Suite 2013 poskytuje profesionálům v oblasti liniových a plošných staveb, GIS, plánování a projektování distribučních sítí komplexní řešení BIM pro plánování, navrhování, výstavbu a správu liniových a plošných staveb a projektů technické infrastruktury. Novinkou ve všech třech edicích (Standard, Premium a Ultimate) sady Autodesk Infrastructure Design Suite 2013 je software AutoCAD Raster Design 2013. Edice Premium a Ultimate navíc obsahují aplikaci Autodesk Infrastructure Modeler 2013. Do sady Ultimate byly přidány aplikace AutoCAD Utility Design 2013 a Autodesk Revit Structure 2013.

Autodesk Plant Design Suite 2013 je k dispozici ve třech edicích: Standard, Premium a Ultimate. Edice Premium a Ultimate poskytují komplexní a inteligentní software pro 3D modelování a revize návrhů výrobních zařízení, který pomáhá s menšími i rozsáhlými projekty ropných a plynárenských zařízení. Vylepšení aplikací v edicích Premium a Ultimate zjednodušují koordinaci mezi všemi odděleními, která se podílejí na navrhování výrobních zařízení. Mezi další vylepšení edic Premium a Ultimate patří inovované izometrické funkce v aplikaci AutoCAD, tvorba přizpůsobitelných sestav v softwaru AutoCAD Plant 3D 2013 a vylepšení aplikace AutoCAD P&ID 2013 pro produktivní kreslení (ve všech edicích).

Portfolio softwaru 2013 dále obsahuje aplikace pro spolupráci a správu dat, jež usnadňují přístup k projektovým informacím v kanceláři, na webu i v terénu.  Autodesk Vault Collaboration AEC 2013 poskytuje vylepšenou integraci s návrhovými nástroji společnosti Autodesk včetně aplikací Autodesk Navisworks Manage 2013, Autodesk Navisworks Simulate 2013 a všech aplikací Autodesk Revit 2013.  Autodesk Buzzsaw 2013 rozšiřuje spolupráci v cloudu o možnost přístupu z prohlížeče pro uživatele počítačů PC i Mac.  Uživatelé služby Buzzsaw nyní mohou zobrazovat modely aplikací Revit a Navisworks v prohlížeči a také na iPadu a iPhonu. K dispozici je nyní také mobilní aplikace Autodesk Buzzsaw s podporou zobrazování 2D a 3D souborů DWF pro Android. Integrace řešení Autodesk Vault Collaboration AEC 2013 a Autodesk Buzzsaw 2013 byla vylepšena o možnosti automatizované nebo manuální synchronizace.


Mohlo by vás zajímat: