Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Siemens PLM Software představuje Teamcenter 9

Úterý, 24 Duben 2012 13:28

Tags: HD-PLM | PLM | Siemens | Software | Teamcenter

Siemens PLM Software Teamcenter 9Siemens PLM Software, obchodní jednotka společnosti Siemens Industry Automation Division, představil 24. dubna novou verzi PLM softwaru Teamcenter. Teamcenter 9 přináší nová řešení a vylepšení v rámci portfolia směrem k realizování vize High-Definition PLM (HD-PLM) společnosti Siemens PLM Software, která vznikla s úmyslem dělat informovanější rozhodnutí efektivněji a odpovědněji. Teamcenter pomáhá podnikům vyvíjet stále složitější výrobky a zároveň maximalizovat produktivitu a zefektivnit operace probíhající v různých částech světa.

Teamcenter 9 přidává nové integrované systémy a upevňuje integraci v rámci jednotné architektury, takže společnosti mohou dělat chytřejší rozhodnutí a snadno sledovat, jaký dopad tato rozhodnutí mají. Vylepšení v celém portfoliu Teamcenter výrazně zvyšuje produktivitu, takže firmy se mohou dostat na trh rychleji, a zároveň snížit celkové náklady za licenci.

„Chceme-li čelit výzvám rostoucího globálního trhu a neustále zvyšující se složitosti produktů, musíme našim zákazníkům nabízet stále inteligentnější PLM systémy, které poskytují ty správné informace správným lidem ve správný čas,“ říká Eric Sterling, Senior Vice President, General Manager, Lifecycle Collaboration Software, Siemens PLM Software. „Teamcenter 9 pokračuje v budování jednotné architektury, kde se klade důraz na sdílení informací napříč týmy v podniku  a zároveň jim poskytuje osobnější a produktivnější prostředí.“

Systémové inženýrství
Nové řešení systémového inženýrství v Teamcenter poskytuje plně integrovaný přístup ke konstrukčním nebo dalším datům a zprostředkovává sdílení mezi různými částmi podniku. Na rozdíl od tradičních řešení, která používají samostatné nástroje pro modelování, tvorbu dokumentace a řízení požadavků, Teamcenter přichází s přístupem integrujícím více systémů, takže vývoj výrobku je řízen přímo z prostředí Teamcenter. To umožňuje celý systém vývoje pohodlně řídit, což pomáhá eliminovat nákladné problémy pozdního provádění změn na výrobku. Teamcenter 9 zrychluje proces vývoje produktu prostřednictvím inteligentně integrovaných informací a zajišťuje, že všechny části podniku používají synchronizované informace o produktu.
Navíc integrace se známými a ve své třídě nejlepšími nástroji, jako jsou Microsoft Outlook, Word, Excel, Visio nebo MATLAB od MathWork a Simulink, podporuje řadu metod pro systémové definice a modelování za využití nástrojů, které jsou inženýři zvyklí používat.

Správa obsahu a dokumentů
Technická dokumentace je nezbytnou součástí vývoje produktů, protože následně usnadňuje dostupnost dokumentů, jako jsou uživatelské návody, manuály pro opraváře, a to okamžitě při uvedení produktu. V minulosti bylo nutné dokončit vývoj produktu dříve, než byla vytvořena dokumentace, z důvodu neustále se měnící povahy vývoje.
Zvýšená integrace správy obsahu a dokumentů v Teamcenter 9 umožňuje vytvoření produktové dokumentace paralelně s procesem vývoje. Tím je zajištěno, že veškeré změny jsou sděleny v okamžiku, kdy se objeví, a jejich dopad může být efektivně zahrnut do dokumentace. Navíc, protože dnešní produkty často mají více možností a variant, modul pro správu obsahu a dokumentů Teamcenter podporuje konfiguraci řízené dokumentace, která znovu využívá společné části textu, grafik a meta-dat. To poskytuje efektivní, kontextově založené multi-kanálové publikování, které podporuje multimediální obsah pro různá zařízení v různých jazycích.
Kromě toho, ještě užší integrace s aplikací Rapid Author od Cortona3D umožňuje vytvořit dokumenty s ilustracemi, které zůstávají spojeny s konstrukčními údaji, jež popisují. Změny se tak mohou plynule přelévat rovnou do dokumentace. Nová verze rovněž podporuje nejnovější verzi standardu S1000D využívanou v leteckém průmyslu a vládní dokumentaci, jakož i v DITA (Darwin Information Typing Architecture).

Správa životního cyklu výrobku
Siemens PLM Software rozšiřuje svou vizi řízení životního cyklu produktů o nový modul plánování a řízení procesů. Procesy plánování a řízení výroby jsou tradičně oddělené činnosti prováděné mimo PLM. Tím se znesnadňuje sledování, zda služba byla dokončena v souladu se zveřejněnými postupy, čímž se zvyšují bezpečnostní rizika, poruchovost výrobku, nebo dokonce riziko přerušení provozu. Všechny tyto situace by v důsledku mohly znamenat další náklady, nebo dokonce pokuty.
Teamcenter 9 integruje služby plánování a řešení pro řízení výrobního procesu, čímž umožňuje firmám efektivněji řídit náklady přesným definováním a efektivním rozvržením objednávek a úkolů. Teamcenter 9 pomáhá podnikům optimalizovat zdroje a služby a zlepšuje výkonnost a snižuje výrobní odstávky. Teamcenter sleduje a zachycuje vykonávání těchto procesů, čímž přesně mapuje historii majetku a servisních záznamů. Servisní pracovníci mohou využít možnost zpětné vazby, čímž pomohou inženýrům zvýšit výkonnost a spolehlivost produktu.

Procesy založené na uživatelské zkušenosti
Vývoj produktu vyžaduje zapojení, jak příležitostných, tak klíčových uživatelů, kteří pracují v různých oborech, mají různé potřeby a musí mít snadný přístup k PLM datům potřebným pro daný úkol. Teamcenter 9 umožňuje přizpůsobit uživatelské zkušenosti a styly, které mohou zefektivnit procesy bez ohledu na to, zda používají tradiční verzi Teamcenter (aplikaci) nebo tenkého klienta (web). Uspořádání lze nyní snadno přizpůsobit, tak aby uživatelé snadno získali přístup ke specifickým informacím potřebným pro daný úkol, což vede k efektivnější a produktivnější uživatelské zkušenosti.
Teamcenter 9 je okamžitě k dispozici. Pokud vás zajímají další informace a vylepšení softwaru Teamcenter 9, navštivte tento odkaz.

Mohlo by vás zajímat: