Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Dassault Systèmes kupuje Gemcom a uvádí značku GEOVIA

Čtvrtek, 03 Květen 2012 16:03

Tags: Akvizice | Dassault | Gemcom | GEOVIA | Systèmes

Dassault systemes kupuje Gemcom Software International 1218Společnost Dassault Systèmes oznámila záměr zakoupit společnost Gemcom Software International (Gemcom), která se zabývá geologickou modelací a simulací, za zhruba 360 milionů USD. Gemcom, soukromá firma sídlící v kanadském Vancouveru, je světovým lídrem v oblasti softwarových řešení pro těžební průmysl. Podle Bernarda Charlèse, generálního ředitele společnosti Dassault Systèmes, je cílem akvizice společnosti Gemcom a jejího propojení se schopnostmi platformy 3D Experience  možnost modelovat a simulovat vlastnosti naší planety. Bude tak možno nejen lépe předvídat, ale také zefektivnit odvětví přírodních zdrojů a dalších sektorů a zajistit vyšší bezpečnost. Pro podporu tohoto ambiciózního cíle byla vytvořena nová značka GEOVIA.

Současný těžební průmysl, kde je software společnosti Gemcom hojně využíván, rychle roste. Na celém světě je nyní v provozu více než 5 500 dolů a zhruba 15 000 těžebních projektů. Trh související s těžebním softwarem zažívá silný růst, jenž se bude podle analytiků v dlouhodobém výhledu pohybovat v dvouciferných číslech.

„Potenciál pro využití nového softwarového řešení v našem portfoliu vidíme také v České republice. Věřím, že naše nabídka bude zajímavá i pro společnosti působící na českém trhu,“ uvedl Tomáš Ivančík z české kanceláře Dassault Systèmes.

Po dokončení akvizice setrvá všech 360 zaměstnanců a vedoucích pracovníků společnosti Gemcom na svých pozicích a bude i nadále poskytovat služby těžebnímu průmyslu. Původní vedení bude mít nově na starosti řízení organizace GEOVIA a bude dále podporovat úsilí společnosti Dassault Systèmes o modelaci světa přírody. Stávající pobočky společnosti Gemcom navíc rozšíří zeměpisné pokrytí Dassault Systèmes v Austrálii, Africe, Kanadě, Jižní Americe, Kazachstánu, Mongolsku, Indonésii a Rusku.

O společnosti Gemcom Software International
Gemcom je největším globálním poskytovatelem softwarových řešení pro těžební průmysl. Své technologie a služby pro zvýšení produktivity poskytuje těžebním společnostem ve více než 130 zemích světa. Gemcom je autorem uznávaných řešení jako GEMS, Surpac, Minex, Whittle či InSite. Společnost byla založena v roce 1985 a v současnosti je ve vlastnictví JMI Equity Fund VI, L. P., Carlyle Group a Pala Investments Holdings Limited. Všechny hlavní těžební společnosti, jako například BHP Billiton, Codelco, De Beers, Newmont či Vale, jsou zákazníky společnosti Gemcom. Více informací najdete na www.gemcomsoftware.com.

Mohlo by vás zajímat: