Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Autodesk uvádí cloudové služby pro novou generaci BIM

Středa, 20 Červen 2012 08:18

Tags: 360 | Autodesk | BIM | Cloud | PLM | Stavebnictví

Autodesk_bim360_1225Společnost Autodesk představila Autodesk BIM 360, cloudové služby pro novou generaci informačního modelování budov (BIM). Autodesk BIM 360 zahrnuje soubor cloudových služeb, které poskytují přístup k projektovým BIM informacím kdekoliv a kdykoliv v rámci životního cyklu projektu. Autodesk BIM 360 bude spolupracovat s BIM řešeními pro navrhování, projektování a výstavbu obsaženými v sadách aplikací Autodesk Building Design Suite a Autodesk Infrastructure Design Suite. BIM je inteligentní 3D modelovací metoda, která umožňuje realizovat projekty výstavby a správy budov a veřejných infrastruktur rychleji, ekonomičtěji a s menším dopadem na životní prostředí.

V rámci Autodesk BIM 360 přináší Autodesk procesy BIM do cloudu. Nové cloudové služby pro spolupráci mezi profesemi, které podporují koordinaci modelování a výměnu inteligentních informací, změní styl komunikace v reálném čase, řízení projektů a distribuci stavebních a infrastrukturních dat. Autodesk BIM 360 nabízí projektantům, dopravním expertům a urbanistům nové cloudové služby, které umožní v rámci geograficky rozmístěných týmů zkoumat jednotlivé návrhové koncepty, vytvářet a upravovat návrhy a analyzovat jejich proveditelnost.
Autodesk rovněž oznámil akvizici Vela Systems, poskytovatele cloudového a mobilního softwaru pro řízení projektů ve stavebnictví. Kombinace technologie Vela se službami Autodesk BIM 360 přenese procesy BIM do terénu a pomůže investorům automatizovat procesy kvality, bezpečnosti a distribuce plánů a nákresů. Autodesk BIM 360 rovněž pomůže zlepšit projektové výstupy přemístěním výpočetně náročných úkolů do cloudu a umožněním bezprostřední vizualizace včetně renderování, simulací a energetických a strukturálních analýz. Autodesk BIM 360 rovněž poskytuje podporu procesům předávání projektů a životního cyklu projektů prostřednictvím inteligentních informací poskytovaných vlastníkům stavebních a infrastrukturních projektů za účelem provozování a údržby.
Uvedení Autodesk BIM 360 je důležitým rozšířením Autodesk 360, cloudové platformy umožňující zákazníkům využívat obrovského výpočetního výkonu v cloudu a změnit způsob, jakým navrhují, vizualizují a simulují své nápady a sdílí svou práci. Autodesk již dříve v tomto roce uvedl software pro řízení životního cyklu produktů Autodesk PLM 360. Jedná se o cloudovou službu, která poskytuje výrobním podnikům lepší přístup k produktovým informacím s cílem pomoci kontinuálně zlepšovat procesy navrhování a výroby svých produktů. Autodesk následně uvedl další řadu služeb Autodesk 360 pro zákazníky sad aplikací Autodesk Design and Creation Suite. Od uvedení Autodesk 360 v září 2011 se k jeho službám připojilo již více než 9 milionů uživatelů.

Cloudové služby Autodesk BIM 360 jsou nyní dostupné v angličtině a blízké budoucnosti se plánuje také lokalizace do dalších jazyků. Některé služby mohou být dostupné výlučně subscription zákazníkům sady Autodesk Infrastructure Design Suite 2013 a Autodesk Building Design Suite 2013. Pro více informací mohou zákazníci kontaktovat svého lokálního prodejce nebo navštívit stránky www.autodesk.com/bim360.

Mohlo by vás zajímat: