Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

ATS expanduje díky akvizici CM4D

Středa, 04 Červenec 2012 07:46
cm4d-1227Holandská ATS International získala obchodní aktivity a majetek divize CM4D nákupem od americké společnosti QMC. Divize CM4D poskytuje služby v oblasti softwaru a profesionálního inženýringu. CM4D je software pro kontrolu kvality výrobku a používá se převážně v leteckém a automobilovém průmyslu. Software porovnává geometrický návrh výrobku či sestavy dle jejich přesné specifikace se skutečnými výrobky na výrobní lince. Zjištěné neshody se zobrazuji na mapě a umožňují výrobcům operativně reagovat na výrobní i vývojové vady, za účelem dosažení špičkové kvality.

Ve svém důsledku CM4D vyplňuje mezeru mezi virtuálním světem designu známým pod zkratkou CAD (Computer Aided Design) a skutečným světem výrobního procesu.
Název CM4D je odvozen od zkratky CMM (Coordinate Measuring Machines – souřadnicová měřící zařízení) a 4D (jako čtvrtý rozměr – vynikající kvalita 3D výrobků). Zařízení CMM jsou jedním ze zdrojů dat, které CM4D používá k vytvoření aktuálního geometrického modelu. Akvizicí divize CM4D dochází k přejmenování software na ATS CM4D, který se tímto stane spolu s ATS Inspect, jedním z hlavních výrobků vývojové skupiny ATS Software Development.
Všech 32 zaměstnanců z Detroitu přejde pod pobočku ATS USA. Pracovní tým bude nadále zajišťovat velkou řadu služeb v oblasti kvality a také se podílet na vývoji a technické podpoře řešení. Generální ředitel a viceprezident společnosti QMC Inc. Jeff Perry přechází do ATS, kde bude pokračovat ve vedení svého týmu a zároveň bude zodpovědný za ATS Quality Operations Management.
scan4D-1227

Ředitel společnosti ATS, Mike James, uvedl: „Akvizicí CM4D naplňujeme své ambice růstu a posilování našich aktivit v oblasti vývoje softwaru. Rovněž posilujeme svou pozici nejen v USA, ale i na globálních trzích. CM4D je využíván společností Ford Motor Company jako globální standard pro kontroly náběhu nových výrobků a během jejich životního cyklu. Mezi další zákazníky se řadí: Honda, Chrysler, Caterpillar, Jaguar, Land Rover, Boeing, Lockheed Martin, Bell Helicopter a Spirit Aero systems. Máme obrovskou radost z toho, že se k ATS připojuje takto kompetentní tým a bude nám ctí, starat se o nové zákazníky a nabízet jim naše široké spektrum řešení.“

Jeff Perry sdílí názor Mika Jamese: „Bylo nám jasné, že náš úspěch při získávání globálních zákazníků z USA by mohl být ještě umocněn existencí globální obchodní a podpůrné sítě. Společnost ATS poskytuje CM4D tuto síť, což nám umožňuje prodávat CM4D do existující celosvětové zákaznické základny společnosti ATS.” Prezident společnosti QMC Stefan Wanczyk dodává: “CM4D je úspěšné softwarové řešení avšak společnost QMC postrádá globální zastoupení a zkušenosti, které nabízí ATS, ruku v ruce se značným navýšením zastoupení na světových trzích. Jsme nadšeni ze synergií, které vytváří tato transakce a rovněž z budoucích příležitostí pro všechny zúčastněné strany.“

Rozšířením nabídky o ATS CM4D se společnost ATS stává předním poskytovatelem softwarových technologií pro výrobce. Obrat společnosti po akvizici vzroste o 15%.