Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Siemens pomáhá NASA tvořit novou éru kosmického výzkumu

Středa, 11 Červenec 2012 09:07

Tags: Curiosity | JPL | Mars | NASA | PLM | Rover | Siemens | Software

Siemens_NASA_Curiosity-1228Druhý den tradiční mezinárodní letecké výstavy Farnborough International Airshow (9. 7. – 13. 7. 2012) přinesl společnou tiskovou konferenci ředitele NASA Douga McCuistiona (na obr. vlevo) a generálního ředitele společnosti Siemens Industry Siegfrieda Russwurma. Debatovali o začátku nové éry kosmického výzkumu a práci inženýrů z NASA s technologiemi společnosti Siemens, které pomáhají tuto éru realizovat. Obě společnosti upozornily na blížící se přistání nejnovějšího terénního vozítka Mars Rover s názvem Curiosity (Zvědavost) – navrženého laboratoří NASA Jet Propulsion  (JPL) pomocí softwaru společnosti Siemens.

Část této probíhající transformace zahrnuje partnerství veřejného a soukromého sektoru a neutuchající snahu maximalizovat produktivitu a zkrátit dobu vývoje.
Podle McCuistiona je Curiosity nejdokonalejším terénním vozítkem, jaké kdy bylo posláno na Mars. Aby zhruba tunový stroj odolal všem nástrahám extrémních podmínek při startu, cestování prostorem, opětovného vstupu do atmosféry a přistání na povrch Marsu, využil tým vědců a inženýrů nejmodernější softwarové technologie. Asi 250 inženýrů společnosti NASA Jet Propulsion Laboratory (JPL) z Passadeny v Kalifornii používá software NX, který nyní spadá do působnosti společnosti Siemens PLM Software (dříve to byla firma Unigraphics), pro nejnáročnější projekty už mnoho let. JPL používá PLM software od společnosti Siemens v celém procesu vývoje pro digitální návrh, simulace a sestavení Rovera před tím, než se postaví fyzické prototypy. Tento software pomáhá zajistit, aby všechny komponenty do sebe správně zapadaly, řádně pracovaly a vydržely bez ohledu na prostředí, které mise bude vyžadovat.
Curiosity-sestava-1228

Mohlo by vás zajímat: