Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Robin Hood Solver v2.0 pro elektrostatické modely

Úterý, 02 Říjen 2012 21:51
robin-hood-solver-1240Chorvatská společnost Artes Calculi Ltd., pobočka Ruđer Bošković Institute, vydala Robin Hood Solver v2.0 – software pro elektrostatické modelování a simulaci, který nabízí GUI funkce, a také import objektů a Lua skriptování. Robin Hood Solver v2.0 se dá využít i ve výzkumných ústavech a v mnoha průmyslových oblastech, např. nanotechnologii, vývoji MEMS, elektrostatické kresbě, tisku nebo clampingu, při designu elektronů nebo iontových optických systémů, superkapacitorů a nanokapacitorů, elektrostatické kapacitní tomografii, spektroskopii apod.

Své pole působnosti ale může nalézt i na školách při výuce elektrostatických simulací.
Robin Hood Solver využívá novou metodu BEM, kterou vymysleli vědci v záhřebském Ruđer Bošković Institute. Díky této metodě jsou požadavky na paměť minimální a komplexní kalkulace mohou probíhat i na nenáročném noteboku. Verze 2.0 nabízí nové funkce a vylepšení včetně integrovaného řízení projektu s automatickým ukládáním, importem objektů z jiných CAD nástrojů ve formátu OBJ, DXF a dalších. Výsledek propočtů lze znázornit graficky ve formě tabulek nebo grafů. Ty se dají exportovat do jiných programů, třeba Mathematica nebo Matlab.
Demo se dá stáhnout zdarma po vyplnění formuláře na artcalc.com/demo. Obsahuje plnou funkčnost kompletní verze, je jen limitován počtem prvků (500 na objekt). Podle typu licence se ceny pohybují zhruba kolem 3 000 dolarů.