Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Allplan Exchange šetří až 20 hodin práce měsíčně

Pátek, 19 Říjen 2012 09:41

Tags: 2013 | AEC | Allplan | Architektura | Exchange | Nemetschek | Stavebnictví

AllplanExchange-1242Podle aktuální studie ArchVision stráví projektanti v průměru 5,7 hodin týdně vytvářením, odesíláním a archivováním projektových dat, která sdílejí až s deseti dalšími účastníky projektu.  Allplan Exchange − kombinace CAD programu Allplan a webové služby − shrnuje tyto časově náročné administrativní úlohy do jednoho kroku. Architekti a inženýři tak získávají více volného času na projektování a stavbu. Kromě toho nabízí nová verze CAD programu Allplan 2013 množství dalších funkcí − mimo jiné pro téměř realistické vizualizace a intuitivní navrhování výztuží.

„S novou verzí a zejména službou Allplan Exchange se program Allplan ještě více spojuje s webovými službami. Program Allplan 2013 je přesně stvořený pro dnešní i budoucí požadavky odvětví AEC. Během celého stavebního procesu podporujeme naše uživatele inovativními nástroji a usnadňujeme jim rutinní práci, takže mají více volného prostoru a času na důležité věci“, říká Sven Larsen, výkonný ředitel společnosti Nemetschek Allplan Systems GmbH.

Více než dvě třetiny architektů a projektantů pracují bez digitálního projektového managementu

Architekti stráví jedenáct procent své pracovní doby exportem, odesíláním a archivováním projektových dat, přičemž jen 29 procent využívá efektivity digitální online platformy. Vyplynulo to z průzkumu ArchVision, který byl prováděn ve třetím čtvrtletí 2012 mezi 1 200 architekty v šesti evropských zemích (Velká Británie, Francie, Španělsko, Itálie, Německo a Nizozemí).
86 procent všech dotazovaných zasílá své projekty e-mailem, přičemž 29 procent údajů z CAD projektu předávají tradičně v papírové formě. Dalších 26 procent si vyměňuje projekty prostřednictvím FTP serveru.

Řešení: výměna prostřednictvím aplikace Allplan Exchange

Tento komplikovaný proces znamená časovou náročnost při současném vysokém potenciálu výskytu chyb. Systém pro digitální management a distribuci plánů jako Allplan Exchange v rámci programu Allplan 2013 nabízí řešení: S programem Allplan lze pohodlně upravovat atributy projektu, např. index projektu. Projekty vytvořené v CAD systému lze rovněž jednoduše exportovat a posílat přes webovou projektovou platformu. Všichni účastníci projektu tak mají neustálý přístup k aktuální projektové dokumentaci. 

Přehled nejdůležitějších funkcí nového programu Allplan 2013

Pro architekty: Realistická vizualizace
Další rozhodující předností je realistická vizualizace pro profesionální prezentace. Zde je třeba vyzdvihnout zejména metodu renderování „Globale Illumination“ pro realistické zobrazení světelných poměrů a odrazů světla a rovněž výpočet skrytých hran se stíny pro plastické zobrazení pohledů. Pomocí platformy Allplan Connect si uživatelé mohou jednoduše a rychle vybrat dosud samostatné online obsahy a převést je přímo do projektu v CAD programu.
Pro inženýry: Intuitivní navrhování bednění a výztuží
Inženýři profitují z intuitivního navrhování bednění a výztuže díky SmartParts – parametrické stavební prvky včetně výztuží a efektivním popiskám výztuže. Další zvýšení efektivnosti umožňuje rozšířená funkce „Asociativní pohledy a řezy“; dále pak nové možnosti ke kontrole kolizí a zobrazení průměrů výztuží s barevnými kódy, které optimálně podporují pracovní postupy na základě BIM. Rovněž bylo zjednodušeno přizpůsobení mezinárodním normám, což ocení zejména projekční kanceláře, které jsou činné ve více zemích.

Pro správce objektů: Přizpůsobení procesů na základě potřeb
Správci objektů mohou u verze programu Allplan Allfa 2013 počítat s ještě vyšší efektivitou. Program obsahuje např. nový modelář procesů - Allfa Process sloužící k modelování procesů a úpravu uživatelského rozhraní. S jeho pomocí si můžete maximálně přizpůsobit procesy vlastním postupům a požadavkům. Aplikaci Allplan Allfa lze navíc bez problémů integrovat do stávajících systémů. Dalšími novinkami jsou obousměrné rozhraní a nový prohlížeč GFX.
Další informace k nové verzi CAD programu Allplan 2013 získáte na adrese www.nemetschek-allplan.cz.

Mohlo by vás zajímat: