Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

SWW 2013 – Sobotní poklid a nedělní živo

Pondělí, 21 Leden 2013 09:51

Tags: Konference | Orlando | SolidWorks | SWW2013

SWW2013 1-1304Během soboty postupně přijížděli účastníci konference do hotelu Swan and Dolphin ve Walt Disney Worldu nedaleko floridského Orlanda. Aktivní účastníci konference, vystavovatelé v Partnerském pavilonu, měli jako obvykle společnou večeři a u recepcí obou částí hotelu bylo hlavně večer napilno zvládat nápor přijíždějících hostů. Mezi lidmi proudícími v přízemí hotelu byli k vidění také čeští zástupci ze společnosti SolidVision nebo Zdeněk Bašta z DS SolidWorks. Již připravené konferenční prostory i stánky s haldami visaček, kterými budou všichni účastníci označeni, byly zatím liduprázdné. První nápor čekaly až v neděli ráno od sedmi hodin.

SWW2013 2-1304A opravdu, od časných ranních hodin to vypadalo, že snad všichni se chtějí zaregistrovat co nejrychleji, aby se včas dostali na certifikační zkoušky nebo aby to měli za sebou a mohli si ještě naopak užít volného dne na atrakcích Disney Worldu. A tak jsem hned po ránu potkal například ředitele brněnského SolidVisionu Hynka Horáka, právě když jsem spěchal na rozhovor s Marií Planchard. Byl to asi vůbec první oficiální rozhovor letošního SolidWorks Worldu. Marie se především pochlubila úspěchy při rozšiřování na českých školách a množstvím certifikací SolidWorks na nich. Ale přišla řeč i na Formuli Student a na to, jak nesmyslné je používání rozdílných měrových soustav. Podle ní už bylo v Americe mnohokrát navrhováno, aby se přešlo na soustavu SI, když už i kolébka tzv. imperiální soustavy – Anglie – ji používá. Nicméně na zachování stávajícího stavu mají zájem vlivné lobbystické skupiny, takže Amerika má k přechodu na jednotky SI asi tak daleko, jako Brno k přesunu železničního nádraží.

V odpoledních hodinách pak byla pro novináře připravena přednáška a diskuse o úspěchu sociálních médií v marketingu SolidWorks, které se zhostil Matthew West, senior manager strategií pro komunity na sociálních sítích. Také o tomto tématu se vlastně už ráno zmiňovala Marie Planchard, hlavně o stále rostoucím počtu fanoušků stránek SolidWorks na Facebooku.

SWW2013 Planchard Schneider-1304Do odpoledního programu také patřila následující přednáška Marka Schneidera, produktového marketingového manažera DS SolidWorks. S přehledem ukázal některé oceňované přednosti SolidWorks 2013 při práci se sestavami, možnostmi změn na jednotlivých dílech velkých sestav s aktualizací všech dílů v soustavě, simulacemi zatížení, kontrolami kolizí, atd.

V podvečer pak byl jako tradičně otevřen Pavilon partnerů spojený s večeří, na které byly formou bufetu podávány místní speciality. Také se soutěžilo o hodnotné ceny a partneři si na účastnících poprvé pocvičili své prezentační schopnosti.
SWW2013 3 Partner Pavilion-1304


Mohlo by vás zajímat: