Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Multifunkční zařízení RICOH s mobilním tiskem

Pondělí, 04 Únor 2013 15:19

Tags: AirPrint | Apple | BYOD | Impromat | Multifunkce | Ricoh | Trafina

Ricoh AirPrint-1305Certifikace AirPrint pro deset multifunkčních zařízení Ricoh pomáhá usnadnit mobilní tisk a zrychlit práci v nové kultuře „BYOD“ (= bring your own device = přines si své vlastní zařízení). Uživatelé iPhone, iPad a iPod touch mohou nově tisknout napřímo již na desíti multi-funkčních produktech Ricoh a to přes Wi-Fi prostřednictvím jejich lokální sítě. Není potřeba stahovat žádný software, instalovat ovladače či používat kabely. Nová funkce umožňuje uživatelům iPadu rychle vytisknout kopie obchodních dopisů, prezentací, návrhů, letenek, vstupenek a další řadu potřebných dokumentů a usnadní jim tak každodenní pracovní činnosti.

Mobilní zařízení Apple - iPad, iPod touch a iPhone, včetně nedávno oznámeného iPhone 5 – samy automaticky vyhledají ve svém okolí přístroj s funkcí AirPrint, která je součástí nové inteligentní multifunkční platformy Ricoh. Mezi podporované multifunkční produkty Ricoh patří typy: MP 301, MP C305, MP C3002, MP C3502, MP C4502, MP C5502, MP C4502A, MP C5502A, MP 4002 a MP 5002.

„Kompatibilita s AirPrint napomáhá k tomu, aby byli zaměstnanci používající mobilní zařízení Apple při své každodenní práci více produktivní, a to jak uvnitř svých společností, tak i na cestách. Snadný mobilní tisk zbavuje IT oddělení zátěže v podobě stahování ovládacích softwarů a snižuje mobilním zaměstnancům nutnost odesílání e-mailů a jejich příloh v kanceláři jen proto, aby mohly být vytištěny z počítačů,“ vysvětluje Petr Trafina, ředitel produktového marketingu společnosti Impromat, která v ČR řešení Ricoh zastupuje.

Certifikace AirPrint rozšiřuje podporu multifunkčních produktů Ricoh pro všechny standardní chytré telefony a tablety. Ty jsou v dnešní době zásadní pro všechny organizace, jež se přizpůsobují rychle se rozvíjející kultuře BYOD a vytváří nové pojetí celého potenciálu IT založené na systému cloud. Podle nedávné studie společnosti Cisco používá 78 % amerických zaměstnanců kanceláří pro práci mobilní zařízení a 95 % organizací umožňuje svým zaměstnancům používat na pracovišti vlastní zařízení, přičemž jim většina poskytuje určitou míru podpory.

AirPrint pracuje v iBooks s vestavěnými dotykovými aplikacemi pro Apple iPhone / iPad / iPod jako jsou Safari, Mail, Photos, iWork a podporuje soubory PDF. Tisk probíhá na pozadí, což umožňuje uživatelům dostat se rychle zpět k činnosti, kterou dělají. Uživatelé mohou také tiskové úlohy řadit a spravovat své tiskové fronty.

„Toto nové řešení je součástí široké škály mobilních funkcí, které Ricoh už dnes nabízí i v České a Slovenské republice, kde počet mobilních zaměstnanců stále stoupá. Navíc tím doplňujeme nové, nedávno vydané portfolio Ricoh Mobile Worker Services navržené tak, aby měli mobilní pracovníci okamžitý přístup k informacím, které v rámci maximální flexibility potřebují,“ dodává Trafina.


Mohlo by vás zajímat: