Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Pět aplikací pro chytré telefony pro tvůrce interiérů

Pondělí, 04 Březen 2013 14:00

Tags: Aplikace | Design | Interiér | iPad | iPhone | Stavebnictví

ipad moodboard-1310Pokud vytváříte design interiérů, možná by vás zajímaly mobilní aplikace k jejich tvorbě. Dají se využít jak v chytrých telefonech, tak na tabletech. 1) Moodboard je pouze pro iPad. Sbírá obrázky a dokáže je posléze poskládat do velkého celku. Obrázky se dají nahrát z různých knihoven nebo od jiných uživatelů (aplikace si odkazy pamatuje) a dále sdílet přes sociální sítě nebo e-mail. Moodboard pracuje s obrázky ve vysokém rozlišení a nabízí základní editační foto nástroje včetně funkce drag and drop. Má vlastní kolekci barevných palet a pozadí, takže se celkový pohled dá dále personalizovat.

2) Palettes je aplikací pro nadšence do barev. Barvy nebo barevná schémata si mohou uživatelé stáhnout z fotek nebo z internetu, případně vytvořit svá vlastní. Verze zdarma umožňuje pět barevných modelů, placená verze pak až 25 barev na jednu paletu. Aplikace Palettes pracuje se soubory HTML, RGB, CMYK, HSB a šestnáctkovými formáty. Uživatelské rozhraní je jednoduché, pro snadné použití.
3) iHandy Level vytvořil samotný interiérový designér pro závěsy či obrazy na zdech. Formou virtuální bubliny oznámí uživateli, zda závěs či obraz visí rovně, nebo nakřivo. Aplikace funguje jak v horizontálním, tak vertikálním nastavení displeje. Aplikace je zdarma a umožňuje nastavit citlivost pro větší přesnost.
palettes handy level-1310
4) Sun Seeker: 3D Augmented Reality Viewer je prohlížeč, který v iPhone využívá zabudované GPS a podle polohy určuje trajektorii Slunce a jeho svit či stín v místnosti. Při vytvoření fotografie z okna nabídne aplikace 3D pohled, kde bude Slunce v danou dobu dne.
5) Home Design 3D umožňuje uživatelům vytvářet a revidovat plány prostorového uspořádání jak ve 2D, tak ve 3D. Je možné vytvořit vlastní plán s čtvercovými a pravoúhlými místnostmi, a pak funkcí drag and drop přidávat nábytek. Grafika sice není zcela na úrovni, barevné schéma je však velmi bohaté a dokáže nabídnout možnosti, jaký pocit z místností při určité barvě bude člověk mít.
Sun seeker & home design 3D - 1310


Mohlo by vás zajímat: