Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Scia Engineer získal certifikaci IFC 2x3 V2

Čtvrtek, 14 Březen 2013 16:20

Tags: Engineer | IFC 2x3 v2.0 | Nemetschek | openBIM | Scia

scia engineer IFC 2x3 v2.0Během mezinárodního setkání organizace buildingSMART konané 11. až 15. března 2013 ve Walthamu (Boston, USA) bylo oznámeno, že firma Nemetschek Scia, jako vůbec první, získala pro svůj stěžejní produkt Scia Engineer od buildingSMART International certifikát interoperability pro konstrukční model podle normy IFC 2x3 „verze 2.0“. Industry Foundation Classes, IFC, jsou hlavním datovým standardem organizace buildingSMART pro výměnu dat mezi architekty, statiky a konstruktéry.

Formát IFC je registrován v ISO jako ISO/Pas 16739. IFC slouží k výměně a sdílení údajů o projektovaném díle mezi aplikacemi vyvinutými různými dodavateli softwaru bez nutnosti podpory nativních formátů všech použitých programů. Jako otevřený formát není IFC vlastnictvím jednoho dodavatele softwaru, ale jedná se o neutrální formát, který je nezávislý na konkrétních plánech vývoje jednotlivých programů. „IFC certifikace 2.0“ představuje vylepšení předchozí certifikační procedury „IFC 2x“. Nejdůležitější částí „IFC certifikace 2“ je podrobná kontrola kvality v rozhraní IFC jako zastřešení vlastní kontroly prováděné výrobcem softwaru.
Na světě je dnes přes 100 dodavatelů software, kteří jsou členy buildingSMART. 25 různých softwarových aplikací nyní usilují o získání certifikace IFC 2x3 V2.0. Ze čtyř aplikací, které certifikaci úspěšně absolvovaly, byl Scia Engineer první software na navrhování konstrukcí.
Dalšími úspěšnými kandidáty jsou ArchiCAD, Allplan a Revit Architecture. Tři ze čtyř certifikovaných programů patří do skupiny Nemetschek Group, která tímto podtrhuje své zaměření na strategii Open BIM.

Více informací naleznete zde.


Mohlo by vás zajímat: