Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Špičkové technologie HP u zrodu komedie Croodsovi

Pondělí, 25 Březen 2013 09:12

Tags: Design | Grafika | Hewlett-Packard | Rendering | Technologie

Croodsovi 2-1313Společnost HP oznámila 22. března 2013 prodloužení spolupráce se studiem DreamWorks Animation SKG. Zajistila dodávku technologií posouvajících hranice moderní digitální animace pro snímek Croodsovi – prehistorického dobrodružství, které je vším možným, jen ne primitivním. V této rodinné komedii, která právě přichází do kin, využilo studio DreamWorks Animation technologie HP k vytvoření nejpokročilejších animovaných vizuálních efektů současnosti. Technologie HP konvergované infrastruktury zahrnující servery, datová úložiště, síťové prvky, software pro správu a pracovní stanice, ale také tiskárny HP a vše potřebné pro tvorbu digitálního vykreslování (renderingu), poskytly hladce fungující, vysoce výkonnou základnu, nezbytnou pro naplnění náročných potřeb filmového studia.

„Špičková digitální tvorba vyžaduje obrovské množství výpočetního výkonu a stoprocentně sladěnou spolupráci mezi našimi studii,“ řekl Derek Chan, ředitel oddělení globálních technologických operací ve studiu DreamWorks Animation. „Konvergovaná infrastruktura HP je zárukou, že naši výtvarníci mají k dispozici nejvýkonnější technologie, díky nimž mohou oživovat své vize a vytvářet tak úžasná filmová díla pro diváky každého věku.“

Splnění obrovských nároků na výpočetní výkon
Produkce snímku Croodsovi vyžadovala pro vytvoření filmového obrazu ze 3D modelů více než 80 milionů hodin renderingu. Při „oživování“ postav, jako jsou např. až příliš starostlivý otec Grug či jeho dcera, rebelující teenagerka Iška, se studio DreamWorks Animation spoléhalo na servery HP ProLiant a služby HP Enterprise Services poskytované ve čtyřech geograficky navzájem oddělených serverových renderovacích farmách – v Glendale a Redwood City v Kalifornii, v Las Vegas a Bengalúru v Indii. Vysoký kontinuální výpočetní výkon poskytovaný řešeními HP umožnil studiu DreamWorks Animation rendering obrovského množství dat nutného k vyprodukování snímku.
Blade servery HP ProLiant BL460c Gen8 navíc studiu zajistily o více než 40 % vyšší datovou propustnost a o více než 42 % vyšší výkon na jeden watt v porovnání s modely předchozí generace. Díky tomu se možnosti renderingu ve studiu zvýšily na průměrně 500 000 úloh denně.
Croodsovi 3-1313

Pracovní stanice HP umožňují spolupráci mezi umělci
Při tvorbě exotických zvířat a složitých terénů, s nimiž se Croodsovi ve filmu setkávají, využívali animátoři studia DreamWorks Animation špičkové pracovní stanice HP Z820 a Z800.
Pracovní stanice HP Z820 osazené duálními procesory Intel Xeon jsou až o 50 % rychlejší oproti předchozí generaci a umožňují tak grafikům pracovat na rozsáhlých a komplexních scénách kombinujících různé záběry, postavy a snímky v rámci interaktivního prostředí.
V novém nejmodernějším studiu společnosti HP Z800 Workstations byly také využity pracovní stanice HP Z800, které posloužily k zachycení fantastických objevů postavy Guy či hřejivého smíchu babičky.
Maximální uživatelskou přívětivost přineslo umělcům ve studiích v Glendale, Redwood City a Bangalúru programové vybavení HP Remote Graphics Software, které jim v reálném čase umožnilo navzájem spolupracovat v režimu „jednoho monitoru“.
Croodsovi 1-1313

Komplexní technologická podpora
Studio DreamWorks Animation navázalo na partnerskou spolupráci, která trvá již od roku 2001, a při výrobě snímku „Croodsovi“ se spolehlo na využití technologií HP v téměř všech fázích vytváření animací.

Mezi klíčové výhody, které studiu DreamWorks Animation přináší spolupráce s HP, patří:

  • Neustálá dostupnost sítě díky architektuře HP FlexNetwork, která zahrnuje switche řady HP 12518, 5820, 5800 a 6125G/XG a vestavěné inovativní virtualizační technologie HP Intelligent Resilient Framework (IRF).
  • Nižší náročnost administrace sítě v rámci celého studia díky inteligentnímu řešení správy sítě HP Intelligent Management Center s jednotným prostředím, a také zjednodušená správa tisku díky službám HP Managed Services.
  • Rychlý, spolehlivý a bezpečný přístup k aplikacím a zařízením studia prostřednictvím řešení HP 3PAR StoreServ Storage, HP MSA P2000, HP StoreAll Storage a HP StoreOnce Backup.
  • Centrální správa úložišť s HP 3PAR StoreServ, která umožňuje technikům studia DreamWorks Animation snadno řídit a monitorovat provoz úložišť z jejich pracovních stanic.
  • Konzistence barev během vytváření jednotlivých postav a klíčových scén při jejich tisku a zobrazování na displeji i na projekčním plátně díky profesionálním monitorům a tiskárnám HP DreamColor.

Hardware, software a služby HP poskytovaly snímku Croodsovi podporu od počáteční myšleny až po jeho dokončení, umožnily studiu DreamWorks Animation dosáhnout při jeho produkci výkonnostního maxima a nabídly fanouškům špičkovou grafiku na nejvyšší současné technologické úrovni.


Mohlo by vás zajímat: