Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Rozhraní mezi systémy Eplan a Teamcenter

Pátek, 26 Červenec 2013 07:05

Tags: Elektrokonstrukce | Eplan | Industry Software | PLM | Siemens

M Brandl U August-1330Společnost Eplan získala již v polovině dubna oficiální status Siemens PLM Solution Partner. Cílem partnerství je nabídnout rozhraní mezi dvěma předními systémy na trhu - Eplan a Teamcenter. Integrace překlene mezeru v PLM. Konstrukční data z platformy Eplan lze nyní jednoduše zpracovávat v systému Teamcenter. Tento integrovaný přístup, který je součástí konzistentního procesu návrhu produktů, ocení firmy z různých oblastí průmyslu. „Nová integrace systému Teamcenter tak otevírá nové možnosti na rostoucím trhu PLM a společní zákazníci budou moci využívat mnoha výhod vyplývajících z tohoto spojení,“ jak říká Maximilian Brandl, předseda představenstva Eplanu.

Podle Urbana Augusta, senior viceprezidenta a generálního ředitele společnosti Siemens Industry Software, má partnerství řadu výhod pro zákazníky. Integrace platformy Eplan do prostředí Teamcenter umožňuje zákazníkům optimalizovat mezioborovou spolupráci a používat Teamcenter jako konzistentní platformu pro všechny pracovníky, kteří jsou součástí životního cyklu výrobků.

Kombinace různých systémů
Elektrokonstrukce je významnou součástí vývoje mnoha výrobků. Společnost Eplan vyvinula univerzální modul, který integruje platformu Eplan do systémů PLM. Integrační jednotka pro Teamcenter, navázaná na tento modul, nyní jednoduše začleňuje platformu Eplan do prostředí PLM. Díky tomu se elektrokonstrukce stává součástí digitálního modelu výrobku. To umožňuje podnikům dosáhnout komplexní správy životního cyklu produktů napříč všemi obory.

Zvýšení spolehlivosti procesů
Integrovaná pracovní metoda zvyšuje konzistenci dat nejen v procesech konstrukce, ale i v průběhu celého životního cyklu výrobků. Zároveň oblasti jako údržba a servis získávají z úplných a konzistentních základních dat optimální podporu, jež se bezprostředně odráží ve zkrácení doby oprav a snížení nákladů. Dalším faktorem je transparentnost. Dokonce i tehdy, je-li proces vývoje výrobků distribuován do různých zemí, existuje přímý přístup ke kompletnímu digitálnímu modelu výrobku. To zabezpečuje permanentní výměnu dat a ve výsledku zajišťuje spolehlivost a kvalitu celého procesu vývoje výrobku.


Mohlo by vás zajímat: