Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

SWW 2014 – den prostřední

Čtvrtek, 30 Leden 2014 22:07

Tags: 2014 | Konference | San Diego | SolidWorks | Uživatelé | World

B Sicot-1405Ano, úterý, druhý den konference, je dnem, kdy se akce láme do druhé poloviny. Po otevření dveří do hlavního sálu, které dnes bylo přece jen o něco dříve než pět minut před začátkem, je hned vidět, že se program bude zabývat uživatelskými prezentacemi. Vedle pódia je kráčející monstrum, které v pondělí zahájilo celý program, a kolem shluk účastníků konference, snažících se pořídit jeho fotografii. Také na pódiu stojí nějaká konstrukce, jejíž účel a funkci si netroufám určit. Z obrazovek ukrytých očím běžného diváka a napovídajícím těm na pódiu je jasné, že den zahájí letošní hlavní moderátor Aaron Kelly. A po upozornění na to, aby všichni usedli na svá místa a po odeznění letošního filmového úvodu, se tak také děje.

Kelly má hned na úvod vybrány tři reakce na dění prvého dne prostřednictvím ohlasů napsaných účastníky na Twitteru a pak zve na pódium Juchita Jaina a jeho hosta Jonathana Tippeta, spoluzakladatele společnosti eatART Foundation, zabývající se vývojem a výrobou na začátku zmíněných konstrukcí. Je zde popsán celý vývoj kráčejícího monstra, jehož název je Mondospider, zajímavé například je, že první prototyp byl postaven víceméně celý ze dřeva. EatART Foundation se zabývá vytvářením hodně bizarních konstrukcí, najdeme mezi nimi například jakýsi svatební kočár nadživotní velikosti poháněný elektřinou z fotovoltaických článků, vozidlo Black Ghost vzniklé posvařováním několika jízdních kol, Prosthesis: The Anti-robot a další umělecká díla.
Jonathan Tippet Suchit Jain-1405

Filmová prezentace HP, jednoho ze zlatých sponzorů, se pak stará o malý předěl mezi živými prezentacemi. Společnost DS SolidWorks vždy velmi oceňuje spolupráci uživatelů a prodejních partnerů na vývoji nové verze a tak není divu, že v dalším průběhu programu dochází k vyhlášení nejlepších beta-testerů verze 2014. Mezi uživateli jsou jimi Bettina Walker za SolidWorks (SW), Yoshihiro Dobashi za simulace (SIM), Masanobu Higashino za EPDM a Muneki Okano za Composer. U prodejců pak zvítězili Michael Malov ze společnosti SW Russia (SW) Andrej Aliamovsky ze stejné společnosti (SIM), Charley Saint ze společnosti Hawkridge (EPDM) a u Composeru se o první místo podělili Ludmila Staroverova z SW Russia a Scott Woods z Hawkridge. Myslím, že výsledky není potřeba komentovat, jen je škoda, že u nás se nenacházejí dostatečně zapálení jedinci, kteří by se do beta-testování zapojili a navíc měli úspěch v porovnání se světem.
Stejně tak je to u nás i s vytvářením skupin sítě SolidWorks User Group Network (SWUGN), která, pokud se nemýlím, nevznikla v ČR zatím ani jedna. Alespoň na mapě, kterou ukázal Richard Doyle, pravidelný vyhlašovatel výsledků této aktivity, jsem v místě České republiky žádný zabodnutý praporek, vlastně hvězdičku, neviděl. Uživatelskou skupinou roku 2013 tak byla vyhlášena místní San Diego SolidWorks User Group zastoupená Philem Sluderem a Jimem Bolandem, nejúspěšnějším vedoucím skupin za rok 2013 je Jeff Holliday a ocenění Michelle Pillers Community Award získal Deepak Gupta, bouřlivě pozdravený skupinou indických novinářů, kterým se v úterý podařilo zaujmout nejlepší místa v novinářském sektoru. (A že je to boj, musím podotknout na okraj.)
Richard Doyle-1405

Další uživatelskou prezentaci uvádí Gian Paolo Bassi, vicepresident pro výzkum a vývoj. A vítá na pódiu spoluzakladatele firmy Markforget, Grega Marka. Tato firma se zabývá úspěšným vývojem a výrobou 3D tiskáren, tedy oborem, který je dnes na výsluní. 3D tiskárny MarkForg3D jsou zajímavé tím, že umí tisknout objekty z kombinace standardních plastových materiálů a kompozitu, čímž se získává vysoká mechanická odolnost vytištěných modelů. Navíc tloušťka jedné nanášené vrstvy může pouhých 10 mikronů.
Greg Mark G P Bassi-1405

O další filmový předěl se postarala firma Intel, další ze zlatých sponzorů, hned následovaná filmovými záběry se šéfem DS SolidWorks, Bertrandem Sicotem. Přijal totiž možnost být na jednu jízdu členem posádky amerického bobu, která bude letos na zimních olympijských hrách v Soči soutěžit o zlaté medaile. V těsném sledu s filmem pak vjíždí v bobu Night Train i na scénu SWW 2014 a moderuje rozhovor s jeho konstruktéry Geoffem Bodinem a Bobem Cuneem z BoDyn týmu. Kromě jiného se hovoří o testování aerodynamických vlastností bobu ve větrném tunelu, o tom, že se bude třeba v budoucnu takový tisknout na 3D tiskárně, zmiňovány jsou i šance olympijského týmu USA na vítězství v soutěži. Jde o poslední dopolední prezentaci a na následné tiskové konferenci se setkáváme s protagonisty všech úterních uživatelských příspěvků, k dispozici jsou tedy Jonathan Tippet, Greg Mark, Geoff Bodin a Bob Cuneo. Tippet si musel připadat poněkud nadbytečně, protože většina dotazů směřovala na Grega Marka a konstruktéry amerického čtyřbobu.
Bob Cuneo Geoff Bodine-1405

Před tradiční večerní společenskou akcí ještě zvládáme rozhovory s představiteli DS SolidWorks Uwe Burkem a Kishorem Boyalakuntlou a dovídáme se něco ze zákulisí vývoje a obchodu SolidWorks.

Společenský večer letos nebyl jako už několikrát předtím v historické části San Diega Gas Lamp District, ale na poloostrůvku u kongresového centra. Není příliš velký, ale zhruba 5,5 tisíce lidí se sem nakonec dostává bez nějakých problémů. Fronta se stála na vyzkoušení podmínek varietních umělců na hrazdě, své umění ukázali BMX bikeři nebo grafitti sprejeři. O hudbu ve stylu 80. let 20. století se postarala skupina The Trip a o randál globální taneční hudební kultury pak DJ Miss Lisa. V nejbližším okolí dosahu jejích reprobeden se nenacházel žádný z návštěvníků déle než jednu minutu, tedy pokud si nechtěl poškodit sluch. Zcela pak nevyšel závěrečný ohňostroj, jehož efekty téměř zcela zanikly v nízko stojících mracích nad zálivem. Když se další den ptal Aaron Kelly na spokojenost s tímto večerem, bylo mu odpovědí jen vlažné zatleskání.
Event-1-1405
Event-2-1405
Event-3-1405


Mohlo by vás zajímat: