Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Aktualizace softwaru MakerBot Desktop na verzi 3.4

Pátek, 28 Listopad 2014 11:49

Tags: 3.4 | 3D tisk | Desktop | Firmware | MakerBot | Replikator | Software

MB Deskop 4 3-1448MakerBot Desktop ve verzi 3.4 je určen pro počítače s OS Windows 7, Windows 8.0 a MacOS a pro 3D tiskárny MakerBot Replicator s aktualizovaným firmwarem na nejnovější verzi 1.5. V současné době probíhá poslední testování ovladačů pro Windows 8.1. Nová verze softwaru umožňuje lépe ovládat výtlačník MakerBot Replicator Smart Extruder a jeho pohyb ve spolupráci s portálovými motory, nabízí kalibrační nástroj nazvaný „z-axis offset“, který se dá najít v panelu Device Preferences a lze díky němu nastavit tiskovou plochu podle Smart Extruderu.

Novinkou jsou funkce pro zasíťované tiskárny ve velkých firmách, kdy je tiskárně přiřazena vlastní statická IP adresa. Pokud je uživatel na stejné Wi-Fi síti jako tiskárna, může tisknout odkudkoliv v budově pomocí MakerBot Desktopu nebo MakerBot Mobile. Další novinkou je ovládání kamery s výhledem na tiskovou plochu. Pro příští verzi se připravuje možnost automatických aktualizací softwaru.

Poznámka redakce: Špatnou zprávou je, že z webu MakerBot.com se nedá už minimálně týden stáhnout nejen tato poslední aktualizovaná verze ovládacího programu MakerBot Desktop, ale ani žádná předchozí. U nově nakupovaných tiskáren snad mohou podat pomocnou ruku distributoři (u nás MCAE Systems) alespoň s verzí 3.3, kterou většinou mají staženou pro vlastní účely.
Ve většině zaznamenaných případů není na stránce www.makerbot.com aktivní odkaz ke stažení – bílý obdélník na obrázku, kde by měl být nápis Download. Redakci se v neděli 30. 11. ve večerních hodinách podařilo stáhnout MakerBot Desktop 3.4 v prohlížeči Google Chrome. Další pokus ve stejném prohlížeči o několik minut později byl ovšem neúspěšný jako v jiných prohlížečích.

MakerBot 4 3 download-1449

Aktuálně, před odesláním CADnews v pátek 5. 12. 2014 je již, zdá se, na stránce www.desktop.com vše v pořádku a aktualizovaný software se dá stahovat. Jen připomínáme, že pro Windows XP se dá použít maximálně MakerBot Desktop verze 2.2 a není k dispozici software MakerWare for Digitizer.


Mohlo by vás zajímat: