Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

EIZO na veletrhu EMBAX PRINT 2007

Úterý, 15 Květen 2007 17:20
CG221-720.jpgVýrobce profesionálních kalibrovatelných monitorů EIZO se letos opět zúčastní jako jeden z významných partnerů doprovodného programu Workflow obrazových dat na veletrhu EmbaxPrint 2007. Na stánku G1/43/B5-B6 EIZO představí nové grafické monitory z řady ColorGraphic s možností HW kalibrace vhodné pro náročnou práci v oblasti polygrafického průmyslu. Pre-press pracoviště nabídne model EIZO CG221 s náhledovým boxem a ukázky kalibrací monitoru, na fotografickém pracovišti naleznete monitory EIZO CG211 a CE240W s upraveným SW ColorNavigator 4.3 s rozšířenými možnostmi SW ovládání a kalibrace.
Novinkou je 21" LCD monitor CG211 vhodný pro oblast DTP a fotografie, postavený na osvědčené technologii LCD panelu S-IPS s novým 16bitovým ASIC procesorem a technologií DUE (Digital Uniformity Equalizer) pro velmi přesnou reprodukci barev v celé ploše monitoru, využívající pro dosažení plynulých přechodů mezi sousedními barevnými odstíny 12bitovou LUT, zajišťující zároveň optimální průběh gradační křivky, chromatickou teplotu, celkovou sytost barev a další obrazové parametry dle požadavků uživatele, včetně lokálních úprav odstínu a sytosti v jednotlivých barevných oblastech. Představeny budou také širokoúhlé grafické monitory – 22" CG221 s plným pokrytím barevného prostoru AdobeRGB a kalibračním SW ColorNavigator 4.3, vhodný pro kontrolu nátisků na monitoru nebo 24" model CE240W s upraveným kalibračním SW ColorNavigator CE. Na rozdíl od dosavadního přístupu v oblasti softproofu, EIZO přichází s dalším krokem k přesnější kalibraci a nabízí nové pokrokové řešení sladění monitoru s tiskovým výstupem metodou přímého měření světla odraženého od tiskové předlohy za účelem získání aktuálních souřadnic bílého bodu. V jednom kroku se tak zohlední jak vliv použitého papíru, tak i okolního osvětlení.
Také v tomto roce se bude EIZO ucházet o úspěšné umístění v soutěži Zlatý Embax 2007, jako na minulém ročníku, kdy panel EIZO CG220 získal přestižní ocenění Zlatý Embax. V tomto roce je do soutěže přihlášen výše zmiňovaný monitor EIZO CG221 s rozšířeným barevným prostorem AdobeRGB a unikátní technologií DUE pro velmi přesnou reprodukci a homogenní podání barev a v celé ploše zobrazovací plochy monitoru včetně 16bitové gamakorekce pro dosažení plynulých přechodů ve velmi širokém rozsahu uživatelských nastavení všech obrazových parametrů. Prezentace společnosti Avnet, zastoupení EIZO pro ČR a SK, bude v neposlední řadě doplněna odbornými přednáškami o moderních trendech zobrazovacích technologiích, které jsou používány pro přesnou reprodukci barev a o EIZO kvízy o zajímavé ceny. Více na www.eizo.cz.