Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Robustní tablet PC pro průmyslové aplikace od Siemensu

Středa, 14 Prosinec 2016 08:43

Tags: Hardware | ITP1000 | Průmyslové aplikace | Siemens | SIMATIC | Tablet PC | Výpočetní technika

Simatic ITP1000-1650Siemens přichází s tablet PC na trh poprvé. Průmyslový tablet PC Simatic ITP1000 je v současné době nejrychlejší tablet PC na trhu. Má projektivmě-kapacitní multidotykový 10,1palcový displej, nejnovější procesor Intel Core i5 Skylake a kryptoprocesor Trusted Platform Module (TPM). Simatic ITP1000 je navržen pro průmyslové použití a je vhodný zejména pro služby, výrobu, měření a testování, stejně jako pro ovládání a monitorování. Nový průmyslový tablet PC podporuje Windows 7 a Windows 10.

Produkt s mnoha různými rozhraními a také promyšlenými funkcemi, jako Simatic ITP1000, je univerzální, může být použit kdekoliv a být integrován do nových i stávajících podnikových koncepcí. S dlouhodobou dostupností součástek, stejně jako u všech systémů Simatic PC, může být nový tablet PC Simatic ITP1000 používán mnoho let.
V průmyslovém tablet PC Simatic ITP1000 se ke zvládnutí náročných úkolů používá vysoce výkonná procesorová čipová sada s nejnovější technologií Intel Skylake. Operační paměť DDR4 RAM lze rozšířit až na 16 GB a do zařízení mohou být také přidány 256- nebo 512gigabajtové SSD (Solid State Drive). Pružně mohou být řešeny také rutinní automatizační úlohy díky praktickým průmyslovým funkcím - jako je RFID (Radio Frequency Identification), čtečka čárových kódů, fotoaparát a šest volně programovatelných funkčních tlačítek. K tomu přispívá i široká škála rozhraní – jako je Bluetooth, WAN 1Gb LAN, sériové rozhraní RS 232, slot DC-in, miniDP, slot pro SD karty, jeden port USB typu C a 2 USB 3.0. Počítač má integrovaný modul TPM 2.0 pro ochranu systému a dat a zámek Kensington pro zabránění krádeží. Volitelná dokovací stanice s replikátorem portů, která byla navržena pro praktické jednoruční dokování, umožňuje nový tablet PC od Siemensu používat jako kompletní pracovní stanici s externím monitorem.
Typickými aplikačními službami pro průmyslový tablet PC Simatic ITP1000 jsou instruktážní filmy pro jednoduché úkoly údržby, servisní informace související s polohou a vzdálený přístup do zařízení. V oblasti měření a testování zahrnuje použití nového Tablet PC mechatronické simulace, jako jsou ty pro minimalizaci hluku od automobilů a letadel, stejně jako měření spotřeby energie, průtoku a teploty. Aplikace pro produkci včetně filmů pro školení nových zaměstnanců, mobilní montážní stanice, řízení kvality, vychystávací váhy a dopravní systémy bez řidiče. U řízení operátorem a monitorování je Simatic ITP1000 vhodný pro úkoly související s polohou, jako je například vnitřní navigace, inteligentní přístup do panelů a webové vizualizace. Kancelářské aplikace, jako je například Excel pro vyhodnocování výrobních dat, patří do kompletní široké škály možných aplikací pro nové průmyslové tablet PC společnosti Siemens.

Základní informace
Nový průmyslový tablet PC Simatic ITP1000 je součástí portfolia průmyslových Simatic PC společností Siemens. To zahrnuje škálovatelné produktové řady boxů, panelových a rackových PC, doplněné dalšími verzemi pro speciální aplikace. Rozsah Simatic IPC – od kompaktních vestavěných zařízení bez ventilátoru k výkonným, rozšiřitelným špičkovým IPC – je speciálně navržen pro průmyslové aplikace. Pro mobilní automatizační inženýrské služby používají uživatelé také pohotovostní, robustní průmyslové programovací zařízení Simatic Field PG.


Mohlo by vás zajímat: