Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Autodesk 2006

Úterý, 15 Březen 2005 14:50

Společnost Autodesk 15. března celosvětově na svých webových stránkách oficiálně uvolnila informace o další generaci portfolia svých produktů – je jich více než 25. Pro přehlednost je člení na obecné produkty pro navrhování, dálo na produkty pro správu oborových řešení, kterými se rozumí především pokrytí strojírenství, oblast infrastruktury zahrnuje oblasti pozemních staveb, správy geoinformací a poslední skupinou jsou řešení pro stavební průmysl. Základními kameny nabídky jsou AutoCAD, tentokrát ve verzi 2006, a Autodesk Inventor Series 10.


Jako nejdůležitější inovace v AutoCADu 2006 uvádí Autodesk dynamické bloky, které umožňují větší kontrolu nad vytvářením návrhů, pružnost při manipulaci s nimi a současně přinášejí významné snížení velikosti knihoven bloků, dále AutoCAD 2006 přináší vylepšené funkce poznámek a sestavení, které přispívají ke zjednodušení vytváření, umísťování a úprav textových a tabulkových informací a významným způsobem rozšiřují možnosti šrafování. Na první pohled je pak největší změnou rozšířené uživatelské prostředí. To spojuje možnosti příkazového řádku s grafickým kurzorem – v jeho blízkosti se zobrazují výzvy systému a zde je také možné průběžně zadávat rozměry a příkazy – bez odbíhání do příkazové řádky či políčka dialogového okna. Pro stávající uživatele je důležité, že je zde zpětná kompatibilita softwaru k formátu DWG 2004, což nabízí uživatelům dobré podmínky při přechodu na nové verze programů.

Z novinek v Autodesk Inventoru 10 uveďme vylepšené prostředí pro sváření (nyní modeluje svary ve 3D), generátor funkcí vytváří plně upravitelné díly aplikace Autodesk Inventor přetažením tvarů z knihovny standardní geometrie. K dispozici jsou nové 3D úchopové body, které urychlují změny v návrhu díky intuitivním náčrtům a úpravám modelu. V Inventoru 10 nechybí dříve avizovaný Akcelerátor návrhu obsahující příručku konstruktéra, kalkulátory a generátory komponent, které pomáhají automatizovat proces vytváření dílů a sestav založených na reálných atributech, jako je rychlost, výkon a vlastnosti materiálu.

logo_Autodesk.gif

Zároveň s novými produkty představil Autodesk i inovované logo a nový design svých webových stránek.

Přehled nových produktů a podrobnější informace najdete zde.