Google překladač: English Deutsch

Ostrá verze bezplatného 2D CAD softwaru DraftSight

Autor článku: Dassault Systèmes   

Tags: 2D CAD | Dassault | DraftSight | Software | Zdarma

DraftSight na Linuxu -1109Společnost Dassault Systėmes oznámila dostupnost řešení DraftSight pro Windows. V průběhu beta testování si bezplatný CAD software určený profesionálům, studentům i pedagogům stáhlo přes 400 000 uživatelů. Draftsight byl představen v beta verzi v červnu 2010. Nová verze pro Windows obsahuje četná vylepšení a aktualizace vycházející ze zpětné vazby uživatelů. DraftSight umožňuje vytvářet, editovat a prohlížet soubory ve formátu DWG. Program lze stáhnout během několika minut a software je schopný provozu na několika operačních systémech včetně Windows XP, Windows Vista, Windows 7 a Mac OS (beta).

Souběžně se softwarem DraftSight společnost Dassault Systėmes představila otevřenou online komunitu, která uživatelům nabízí přístup k podpoře a školicím materiálům. Konstruktérům a návrhářům také poskytuje prostředí, v němž mohou vzájemně komunikovat, klást dotazy a sdílet své názory. Komunita DraftSight je jednou z prvních sociálních sítí vytvořených konstruktéry pro konstruktéry, designéry i architekty. Právě o názory a připomínky získané z této komunity se opírá konečná verze softwaru DraftSight pro Windows.
Komunita DraftSight využívá platformu pro online spolupráci a sociální inovaci SwYm, již rovněž vyvinula společnost Dassault Systèmes. Komunity SwYm využívají nejlepších funkcí webu 2.0 jako jsou bohaté profily, blogy, mikroblogování, „iQuestions“, wiki, statusy nebo prostor pro sdílení médií. To vše v rámci jednotného rozhraní, které nabízí příjemný uživatelský komfort a urychluje spolupráci mezi uživateli.
DraftSight si lze stáhnout bezplatně na adrese www.draftsight.com.

Mohlo by vás zajímat: