Google překladač: English Deutsch

3D myši nyní v jakékoliv aplikaci

Autor článku: Karel Heinige   

Tags: 3D myši | 3Dconnexion | 3DxWare | Hardware

Ovladače 3DxWare 10 - anywhere1115Společnost 3Dconnexion ohlásila na začátku dubna průlomovou platformu ovladačů 3DxWare 10, která rozšiřuje využití 3D myší v libovolných aplikacích, od Microsoft Office přes internetové prohlížeče a přehrávače médií až po hry. S více než miliónem prodaných kusů se 3Dconnexion 3D myši staly nástrojem pro strojařské a designérské profesionály pracující v sofistikovaných 3D prostředích. A nyní s 3DxWare 10 mohou 3Dconnexion 3D myši také zvládat s lehkostí každodenní aplikace. Beta verzi 3DxWare 10 pro PC a Mac lze stáhnout zdarma z webu 3Dconnexion.
Ověřené ve 3D, nyní pracují kdekoliv
Dříve z intuitivní 3D navigace se šesti stupni volnosti poskytované 3D myší od 3Dconnexion těžili pouze uživatelé specializovaných 3D aplikací. Nyní jednoduché rozhraní 3DxWare 10 umožňuje uživatelům přiřadit úhozy na klávesnici a pohyby tradiční myši nebo joysticku v libovolné kombinací k 3D myši. Nakloněním kloboučku ovladače procházíte webové stránky, jeho otočením nastavíte hlasitost v iTunes, nebo využijete všech šesti os jako pilot vrtulníku v Battlefield Bad Company 2. Výběr aplikace a přidělení šesti os a až 32 funkčních kláves (v závislosti na modelu 3D myši) je zcela na uživateli.

„Platforma ovladačů 3DxWare 10 představuje pro naše 3D myši novou éru,“ říká Dieter Neujahr, prezident společnosti 3Dconnexion. „Naši zákazníci nám řekli, že chtějí mít možnost používat své 3D myši v každodenních aplikacích. Tato technologie položila základ pro daleko širší využití našich výrobků a skutečně nám umožňuje poskytnout pokročilé funkce naší 3D myši komukoliv, kdo pracuje s počítačem.“

Mnohem více než myš
3DxWare 10 nabízí neomezené možnosti pro začlenění 3D myši do každodenního použití, včetně:
  • Dokumenty a prohlížeče: 3D myši nyní nabízejí zajímavou alternativu k tradičnímu navigačnímu kolečku myši v dokumentech, tabulkách a na webových stránkách. Opatrné naklonění kloboučku 3D myši slouží k posouvání zobrazení nahoru nebo dolů, jeho pootočení k přiblížení nebo oddálení.
  • Hry: Většina PC hráčů spoléhá na kombinaci tradiční myši a klávesnice k ovládání jejich postav nebo pohledů kamery, ale s 3DxWare 10 může být 3D myš využita k získání intuitivního a pohodlného ovládání ve hrách jako The Sims 3. 3D myš může také emulovat joystick nebo gamepad pro nádherné 3D zážitky ve hrách, jako je například Microsoft Flight Simulator, Wings of Prey a Need for Speed.
  • Přehrávače: Ovládání hlasitosti, výběr skladby či pozice je obvykle ovládáno tradiční myší a klávesovými zkratkami. S 3D myší můžete točivým pohybem kloboučku nastavit hlasitost, jeho nakloněním do strany se ovládá rychlé přetáčení vpřed a vzad, a náklonem kloboučku dopředu nebo dozadu se řídí pohyb mezi skladbami v playlistu. A pokud uživatelé preferují jiné ovládání, mohou snadno přizpůsobit 3D myš tak, aby co nejlépe vyhovovala jejich potřebám.
  • 3D spolupráce: 3DxWare 10 rovněž poskytuje nové funkce profesionálním uživatelům umožněním použití většího počtu 3D myší na jedné stanici. Tento pokrokový vývoj umožňuje snadnější prohlížení 3D modelů při hodnocení kolektivních návrhů nebo při klientských prezentacích.
„S ovladači 3DxWare 10 neexistují žádná omezení použití 3D myši, kromě vaší fantazie,“ uzavírá Neujahr.

Ovladač 3DxWare 10 beta pro PC a Mac je k dispozici ke stažení na webu 3Dconnexion a je kompatibilní se současnou řadou 3Dconnexion 3D myší, včetně SpacePilot PRO (399 EUR), SpacePilot  (299 EUR ), SpaceNavigator (99 EUR) a SpaceNavigator pro notebooky (129 EUR).

Mohlo by vás zajímat: