Google překladač: English Deutsch

Hlavní témata veletrhu Hannover Messe 2012

Autor článku: Karel Heinige   

Tags: Greentelligence | Hannover Messe | Veletrh

Greentenlligence-P9204186Vystavující podniky představí 23. - 27. dubna na veletrhu Hannover Messe 2012 aktuální trendy v těchto hlavních oblastech: Automatizace, energetická technika, průmyslové subdodávky a služby, výzkum a vývoj. Poprvé se uskuteční vedoucí veletrh IndustrialGreenTec. Představí moderní koncepce a již existující produkty a technologie splňující požadavky na šetrnost k životnímu prostředí a udržitelnost. Průmysl tak bude mít poprvé mezinárodní platformu pro prezentaci produktů a postupů pro ekologickou a udržitelnou výrobu.

Rostoucí ceny surovin, jejich nedostatek, vysoké náklady na energii a změna chování poptávky nutí na celém světě jak malé a středně velké podniky tak velké koncerny, aby změnily své myšlení. Průmysl má před sebou velký úkol, protože vývoj a využívání ekologických produktů, procesů a zelených technologií je stále více v centru pozornosti trvale udržitelného podnikatelského přístupu.

„Touto problematikou se zabýváme v rámci hlavního tématu ‚greentelligence’. Naši vystavovatelé ukážou na všech osmi veletrzích veletrhu Hannover Messe 2012, že pouze inteligentní spojení efektivních postupů, ekologických materiálů a trvale udržitelných produktů může na dynamicky rostoucích mezinárodních trzích zajistit průmyslové výrobě konkurenceschopnost,“ řekl Dr. Wolfram von Fritsch, předseda představenstva veletržní správy Deutsche Messe AG.

Téma „greentelligence“ bude rovněž součástí veletrhu Industrial Automation. Vystavovatelé zde ukážou také řešení pro inteligentní a ekologickou automatizaci procesů a výroby. Automatizační procesy, které efektivně využívají energie, jsou založené na inteligentních IT.
Veletrh Digital Factory je významným průkopníkem efektivní výroby, zřetězených procesů a je dodavatelem inteligentních řešení, která jsou nutná pro konečné produkty.
Na trend „greentelligence“ se vzhledem ke svému tématickému zaměření soustředí i vedoucí veletrhy Energy a MobiliTec. Tato průmyslová odvětví se významnou měrou podílejí na pokroku zelených technologií, protože posouvají kupředu oblasti jako je elektromobilita, koncepce pro výrobu obnovitelných energií a vývoj špičkových technologií pro stavbu konvenčních elektráren.

Mezinárodní veletrh Industrial Supply se soustředí na komponenty a materiály určené pro průmysl, které šetří životní prostředí. Vystavovatelé vysoce invativního subdodavatelského průmyslového odvětví považují za svůj hlavní úkol v rámci průmyslových procesů stále optimalizovat efektivní využívání energie a materiálů a tak zvyšovat hospodárnost a současně snižovat zatížení životního prostředí.
Jako doplněk k tématu subdodávek představí na veletrhu HANNOVER MESSE vystavovatelé veletrhu CoilTechnica své nejnovější postupy a materiály na výrobu efektivních cívek, elektromotorů, generátorů a transformátorů.
Veletrh Research & Technology ukáže vývoj a následné využívání ekologických a udržitelných technologií, materiálů a postupů. Na tomto vedoucím světovém veletrhu výzkumu a vývoje budou prezentovány nejnovější výsledky vědy a vývoje celého průmyslového řetězce tvorby hodnot.

Partnerská země veletrhu Hannover Messe 2012, Čína, posílí hlavní téma veletrhu „greentelligence“ a plně ho podpoří svým vlastním tématem „Green + Intelligence“. Podle slov Gu Chaoa, generálního ředitele odborných veletrhů v Číně (Council for the Promotion of International Trade), představí partnerská země v dubnu 2012 v Hannoveru inovativní projekty také z oblastí udržitelné výroby energie, inteligentních energetických sítí a GreenTech.

„Hlavní téma ‚greentelligence’ bude přítomno na celém veletrhu Hannover Messe. Těmto požadavkům budoucnosti se už žádný průmyslový podnik nemůže vyhnout,“ shrnul W. von Fritsch.

Mohlo by vás zajímat: