Google překladač: English Deutsch

Přihlásit se na Hannover Messe 2012 můžete i nyní

Autor článku: Karel Heinige   

Tags: Frese | Hannover | HK ČR | Messe | Oliver | Veletrh

TK Hannover Messe Praha leden 2012 -1204Aspoň tak vyzněla odpověď Olivera Freseho, Senior Vice Presidenta veletrhu Hannover Messe, na tiskové konferenci 12. ledna v Praze. Můžete tak ještě stále rozšířit řady již přihlášených českých vystavovatelů na této prestižní výstavě, která proběhne ve dnech 23. až 27. dubna, samozřejmě v Hannoveru. Letošní roční je navíc „půlkulatý“, neboť Hannover Messe se koná už po pětašedesáté. V posledních letech se veletrhu zúčastňuje pravidelně 45 až 60 českých vystavovatelů, hlavně z oblasti dodávek průmyslu a energetiky. Ovšem zaměření Hannover Messe je daleko širší.

K hlavním tématům patří průmyslová automatizace, energetická technika, technologie pohonu, fluidní technika, průmyslové subdodávky a služby, a technologie budoucnosti. Zvýrazněným tématem, jak už jsme psali dříve, bude Greentelligence, kdy vystavovatelé výše zmíněných oborů představí inteligentní spojení účinných postupů, ekologických materiálů a trvale udržitelných výrobků v průmyslové výrobě k zajíštění konkurenceschopnosti na dynamicky se rozvíjejících trzích.
Cena výstavní plochy se samozřejmě odvíjí od její velikosti, ale členové Hospodářské komory mohou získat příspěvek cca 120 tisíc korun, což by podle vyjádření zástupce HK ČR Ladislava Kudláčka mělo stačit minimálně na malý stánek v rámci společné expozice.
Oliver Frese také poznamenal, že Německo očekává letošní nárůst průmyslu  o 4 % a elektroprůmyslu dokonce o 5 %. Doufejme, že mu tyto předpovědi vyjdou, protože to bude dobré i pro naše průmyslové subdodavatele. Výhledy ovšem mohou vycházet ze špatných předpovědí analytiků, podobně jako u společnosti Siemens, která oznámila za letošní první čtvrtletí provozní zisk 1,6 miliardy eur, což je ovšem o 23 % méně než ve srovnatelném období roku 2010. A analytici předpovídali sice malý, ale přece jen růst o 0,4 %.

Mohlo by vás zajímat: