Google překladač: English Deutsch

Produkty Autodesk 2012 nepodporovány na Windows Vista

Autor článku: Karel Heinige   

Tags: Autodesk | Microsoft | Podpora | Vista | Windows

Autodesk_Vista-1205Počínaje prvním lednem 2012 přestal Autodesk formálně podporovat operační systém Microsoft Windows Vista pro všechny své nové (a aktualizované) verze svých produktů a služeb vydaných v roce 2012. Nadále budou v tomto operačním systému podporovány pouze verze softwaru Autodesk dodané před 1. lednem 2012. Microsoft ukončil podporu prodeje Windows Vista v roce 2011 a běžnou podporu ukončí v roce 2012. Průzkum Autodesku mezi zákazníky na toto téma ukázal, že drtivá většina instalací byla již z tohoto operačního systému přesunuta. Zákazníci, kteří chtějí upgradovat svůj hardware a operační systém, mají v současnosti k dispozici už jen Windows 7. Podpora pro běh na Windows XP však zatím pokračuje.

K tomuto problému přidáváme několik dotazů a odpovědí na téma přechodu z Windows Vista na Windows 7 tak, jak se objevily na webu Autodesku.

Kde mohu najít informace o plánované podpoře Microsoftu pro moje operační systémy?
Informace o životním cyklu Windows společnosti Microsoft (prodeje i podpory) najdete zde.

Proč jste ukončili podporu Windows Vista, když starší operační systém XP je stále ještě podporován?
Prostřednictvím průzkumu společnosti Autodesk a jednáním se zákazníky bylo zjištěno, že existuje stále velké množství zákazníků využívajících tento operační systém ve svém pracovním prostředí. Během příštích 12 až 24 měsíců budeme s našimi zákazníky spolupracovat a z jejich plánů přechodu na nový operační systém učiníme rozhodnutí o podpoře systému Windows XP a jejím ukončení.

Když aktualizuji počítač s Windows Vista na Windows 7, budou moje existující  licencované produkty 2012 dále fungovat?
Jestliže se chystáte aktualizovat operační systém, doporučuje se po kompletní aktualizaci produkty Autodesk přeinstalovat. Vaše stávající produktová licence je stále platná, ale produkt bude po instalaci nového operačního systému potřebovat pro práci nový autorizační kód.

Pokud si koupím nový počítač s Windows 7, mohu přeinstalovat svoje 2012 produkty na nový počítač, nebo budu muset koupit nové licence?
Ano, můžete nadále používat stávající produkty Autodesk s tímto novým operačním systémem. Po instalaci budete muset získat nový autorizační kód.

Jak mohu přenést starší licencované Autodesk produkty na počítače s Windows 7? Už před nějakou dobou jsem ztratil instalační disky a sériová čísla.
Kontaktujte prosím prodejce nebo společnost, kde jste původně Autodesk software zakoupil, kvůli kopii produktu a původnímu sériovému číslu. Pokud máte Autodesk Subscription, stačí jít na webové stránky Subscription a získat přístup k předchozím třem verzím produktu.

Kdy bude Autodesk podporovat Windows 8?
V závislosti na plánu vydání Microsoftu pro tento nový operační systém bude Autodesk testovat svou produktovou řadu s Windows 8 a vydá zprávu o podpoře v okamžiku, kdy to bude vhodné učinit.

Bude mnou nedávno koupený software Autodesk (tj. verze 2012) pracovat na systému Windows Vista, i když Autodesk ukončí podporu pro tento operační systém?
Ano, současná produktová řada Autodesku (verze 2012) bude nadále podporována v Microsoft Windows Vista. Podpora končí pro nové verze produktů Autodesk, které jsou k dispozici od 1. ledna roku 2012.

Jaký bude mít toto „ukončení podpory“ vliv na mne a na produkty, které v současné době vlastním (verze 2012 a starší)? Stále pracuji na Windows Vista a nemám možnost přejít na jiný OS Windows.
Autodesk bude nadále podporovat vás a vaše stávající zakoupené produkty na Windows Vista v souladu s našimi současnými zásadami podpory produktů.

Co mám dělat, když narazím na problémy s produkty Autodesku na Windows Vista? Koho mám kontaktovat kvůli podpoře?
Při problémech u Autodesk produktů/verzí dodaných před 1. lednem 2012 můžete pokračovat ve využívání stávajícího programu podpory Autodesku pro Windows Vista. Pokud se rozhodnete instalovat tyto produkty na operačním systému Windows Vista u nových verzí softwaru Autodesk, dodaných po tomto datu, obraťte se na diskusní fórum Autodesku pro peer-to-peer podporu.

Pracuji s produkty Autodesk na Microsoft Windows Vista – mohu ještě po 1. lednu 2012 koupit aplikace a zásuvné moduly z Autodesk Exchange?
Pokud instalujete aplikace z Autodesk Exchange, konzultujte systémové a produktové požadavky týkající se podpory Microsoft Vista s dodavatelem/vývojářem aplikací pro váš(e) konkrétní produkt(y) společnosti Autodesk.

Mohlo by vás zajímat: