Google překladač: English Deutsch

Autodesk ForceEffect Motion pro simulace nyní na AppStore

Autor článku: Karel Heinige   

Tags: Autodesk | Centrum | Děčín | ForceEffect | iPhone | iPod | Motion | Vývoj

ForceEffect Motion 2013 --1217Společnost Autodesk oznámila, že Autodesk ForceEffect Motion, nová mobilní simulační aplikace pro vývoj a testování mechanismů s pohybujícími se díly (např. zdvihacích plošin, stěračů, motorů, robotických mechanismů atd.) je nyní dostupná na App Store pro zařízení iPhone, iPad a iPod touch. Aplikace rozšiřuje portfolio mobilního simulačního softwaru společnosti Autodesk, které rovněž zahrnuje Autodesk ForceEffect, aplikaci pro simulaci a kalkulaci působení sil na statický objekt (budovu, most, nábytek, stroje apod.). Jedná se o proces, který se jinak provádí s pomocí časově náročného počítání a kreslení tužkou na papír.

Jistě není bez zajímavosti, že vývoj aplikace ForceEffect Motion proběhl kompletně v českém vývojovém centru v Děčíně.
„O aplikace vyvíjené pro mobilní zařízení typu iPhone a iPad je mezi uživateli obrovský zájem,“ řekl Jiří Stejskal, development manager z vývojového centra Autodesk v Děčíně. „Například původní Autodesk ForceEffect registruje nyní necelých 90 000 stažení a v případě Autodesk ForceEffect Motion se tato aplikace s několika tisíci staženími během prvních několika dní drží poměrně vysoko v kategorii Productivity Apps na iTunes. Těší nás to obzvláště proto, že se jedná o aplikaci s velmi specifickým zaměřením a tudíž menším okruhem zákazníků.“


Snadná simulace pohybujících se mechanismů
Autodesk ForceEffect Motion umožňuje konstruktérům, studentům a technickým nadšencům rychle a snadno řešit své návrhy v rané fázi návrhového procesu, což urychluje celkové hodnocení konceptu. ForceEffect Motion zpřístupňuje výpočetně náročné konstrukční aktivity tam, kde uživatelé tráví nejvíce času – na svých zařízeních iPhone, iPad nebo iPod touch.
Uživatelé mohou začít importem existujících obrázků či vytvářením kreslených skic a přidáváním funkčních dílů jako např. kloubů, motorů, ramen a podpěr. V rámci intuitivního prostředí se mohou jednoduše dotýkat obrazovky k výběru objektů, jejich rozpohybování, rotování a zvětšování či zmenšování.
Možnosti řešení situací v reálném čase poskytují okamžitou zpětnou vazbu na funkci systému, který si pak uživatelé mohou vytisknout, odeslat či prohlížet na obrazovce svého iPhonu, iPadu, iPod touch nebo na jakémkoliv jiném zařízení s webovým prohlížečem.
Uživatelé ForceEffect Motion mohou optimalizovat pracovní postupy s pomocí přímého exportu svých mechanismů do Autodesk ForceEffect. Umožňuje jim tak provádět detailní statické zátěžové analýzy či sdílet návrhy s jinými CAD aplikacemi prostřednictvím výkonných exportních funkcionalit.
Autodesk ForceEffect nabízí rovněž plnou integraci s Autodesk 360, cloudovou platformou pro ukládání a spolupráci, jež uživatelům pomáhá dramaticky zlepšovat způsob navrhování, tvorby vizualizací a sdílení práce s kolegy – kdykoliv, kdekoliv a z jakéhokoliv zařízení.

„Autodesk ForceEffect Motion dovoluje realizovat procesy navrhování a konstruování přímo v terénu, kanceláři či ve školní třídě,“ řekl Robert „Buzz“ Kross, senior viceprezident divize Design, Lifecycle and Simulation ve společnosti Autodesk. „Nyní mají pracovníci k dispozici nástroj k vývoji koncepčních strojírenských návrhů na iPhonu, iPadu či iPod touch.“

Cena a dostupnost
Aplikace Autodesk ForceEffect Motion je dostupná zdarma* v obchodě App Store pro zařízení iPhone, iPad a iPod touch či na iTunes App Store.

* Bezplatné produkty podléhají podmínkám licenční smlouvy s koncovým uživatelem, která je součástí stažené aplikace.

Mohlo by vás zajímat: