Google překladač: English Deutsch

Software Autodesk stojí za úspěchem automobilky Morgan

Autor článku: Autodesk   

Tags: 3ds Max | Alias | Autodesk | Company | Morgan | Motor | Showcase

Morgan3wheeler19-1231Společnost Morgan Motor Company se stala dalším výrobcem automobilů využívajícím vizualizační software Autodesk pro rychlejší uvádění nových modelů vozů na trh. Software Autodesk pomohl firmě Morgan přejít od skic nového tříkolového modelu 3-Wheeler k prvnímu výrobku za pouhých pět měsíců a dodržet náročné termíny pro tisk marketingových materiálů ještě před zahájením výroby vozu. Britský výrobce sportovních aut, známý kultovním designem spojující moderní technologii s klasickým stylem, prostřednictvím softwaru Autodesk Alias, Autodesk Showcase a Autodesk 3ds Max ze sady aplikací AutoCAD Design Suite Ultimate vnáší rychlost, přesnost a efektivitu do tradičních návrhových a výrobních procesů.

„Díky úspěchu modelu 3-Wheeler překonává Morgan současné nepříznivé ekonomické trendy a prodává víc aut než kdy předtím,“ říká Jon Wells, šéf designér společnosti Morgan.
Morgan3wheeler23-1231
Před zavedením produktů Autodesk byly 2D náčrty přenášeny od oka na hliníkové panely karosérie. Tento časově náročný proces vyžadoval značnou zručnost a nechával pouze malý prostor pro vývoj návrhu v průběhu práce. Nyní však aplikace Autodesk Alias pomáhají rychle transformovat koncepční nápady na 3D digitální prototypy a ty následně na reálné návrhy vozů. Návrhy vizualizované pomocí softwaru Autodesk Showcase a Autodesk 3ds Max lze posuzovat a zdokonalovat, dokud nejsou propracovány k dokonalosti. Data jsou načtena přímo z aplikace Alias do 5-osého obrábění. Jakmile je model naskenován a obarven, je možné jej následně též upravovat v aplikaci Alias.

„Dovednosti a kouzlo tradiční výroby vozů se tím neztrácí,“ vysvětluje J. Wells. Model v aplikaci Autodesk Alias je potom rozsekán na průřezy a ze dřeva je vyroben přesný 3D osazovací rám. Zruční klempíři přesně replikují povrchy z tabulového plechu, poté karosérii lakují a nasadí na jednu z existujících platforem. „Takto je vyroben koncept vozu a může být vystavován po celém světě,“ dodává J. Wells.

Software firmy Autodesk pomáhá rovněž dodržovat těsné uzávěrky médií, které předcházejí samotnému dokončení konceptu. Pro prezentaci nového modelu v tisku a vyvolání zájmu před vlastním uvedením na trh jsou vygenerovány fotorealistické vizualizace v aplikacích Autodesk Showcase a Autodesk 3ds Max.

Jakmile je vůz připraven ve fázi produktového vývoje, povrchy z aplikace Alias jsou modelovány podle standardu Class A, předány konstrukčnímu oddělení firmy Morgan a využity pro výrobu vysoce přesných nástrojů, jež jsou používány pro karosářské panely při vlastní výrobě.

„Přestože jsou vozy Morgan známé svým retro stylem a kvalitním řemeslným zpracováním, potřebujeme také využívat ty nejlepší současné technologie, abychom si udrželi konkurenceschopnost a dokázali držet krok s poptávkou po nových nápadech,“ uzavírá J. Wells.

O společnosti Morgan
Morgan Motor Company vyrábí osobité automobily od roku 1909. Její současná řada spojuje to nejlepší z tradiční elegance a řemeslného zpracování s nejnovějšími technikami výroby lehkých konstrukcí a nabídkou vysoce účinných motorů. Z její nabídky si vybere jak zájemce o ekonomický pohon pro každodenní jízdu, tak zákazník vyžadující výkon supersportovního vozu.

Mohlo by vás zajímat: