Google překladač: English Deutsch

Mentor aktualizoval Flowmaster pro termální analýzu

Autor článku: Gric   

Tags: Flowmaster | Mentor | Simulace

Americká společnost Mentor Graphics Corporation oznámila několik novinek pro svůj simulační software Flowmaster, určený pro termální fluidní systémy. Produkty Flowmaster se dají využít v jakékoliv fázi vývoje projektu – od návrhu, designu, optimalizaci až po ověření. Nejnovější verze obsahuje několik významných změn v předpřípravě, simulaci, správě dat a spolupráci s designem. Nová funkce tzv. experimentů v sobě slučuje sílu robustní simulace a průzkumné metodologie. Dovoluje uživatelům vytvořit odezvu povrchů a exportovat data pro metamodelování, a také standardní ANSI C kód nebo S-Functions pro využití v reálném čase.

Algoritmus Latin Square pomáhá vygenerovat unikátní kombinace distribuovaných vstupních hodnot mezi specifickými ohraničeními. Tak se dá lépe s designem experimentovat a v simulacích odpovědět na otázky „co by, kdyby“. Simulace Monte Carlo je založena na pravděpodobnostní distribuci generované z hlavních a standardních odchylek pro zvolené vstupní parametry. V nich je možné nastavit drobné variace a prozkoumat za pomoci produktů Flowmaster (např. Design for Six Sigma) výsledek, kvalitu a možná rizika.

Skupina Computational Sciences Expert Group (CSEG) zajišťuje služby simulace pro automobilky a letecký průmysl. Právě v produktech pro tyto dvě oblasti výroby najdeme další novinky: vylepšenou analýzu termálního přenosu, dynamické sledování založené na analyzačním modelu Booker and Martin, vylepšené výměníky tepla pro předpovědi poklesu tlaku a potřeby tepla pro jednu fázi nebo lepší správu dat s přihlédnutím ke sdílení a spolupráci na výrobním procesu.


Mohlo by vás zajímat: