Google překladač: English Deutsch

Roste stahování bezplatného CADu od CAD Schroer

Autor článku: CAD Schroer   

Tags: 2D/3D MCAD | Download | Free CAD software | Linux freeware CAD

CAD Schroer-free-cad-downloadDownloady bezplatného 2D/3D CAD balíku od CAD Schroer pro Windows a Linux vzrostly na počátku roku 2013 o 10 % v porovnání s rokem 2012. Přes širokou nabídkou bezplatných CAD programů různé kvality a komplexnosti, software MEDUSA4 Personal od CAD Schroer, používaný ve 165 zemích, zaznamenal v prvních čtyřech měsících roku 2013 10% nárůst stažení v porovnání se stejným obdobím roku 2012. CAD Schroer předpokládá, že pokračující nárůst stahování je způsoben komplexní profesionální sadou nástrojů, poskytnutých v MEDUSA4 Personal, která zahrnuje rozsáhlé 2D kreslicí a editační nástroje, základní 3D, parametričnost, integraci obrazu a návrhový modul pro plechové díly.

Pravidelné aktualizace
„Také zachováváme zjednodušení žádosti o bezplatnou licenci, stažení softwaru a instalačního procesu, stejně jako přidávání nových výukových videí na našich webových stránkách," vysvětluje Sergej Schachow z CAD Schroeru. MEDUSA4 Personal je pravidelně aktualizována, těží z nového vývoje v komerční verzi několik měsíců po jejím vydání. Poslední aktualizace byla vydána v dubnu. Ke stažení je zde.

CAD Schroer-medusa4-personal-1329

Ideální pro malé firmy
Portál CAD Schroeru eSERVICES, který byl spuštěn jako reakce na požadavky obchodních uživatelů, umožňuje konstruktérům uplatnit své práce komerčně převedením výkresů do PDF, DXF nebo profesionálního formátu MEDUSA4 .SHE za malý poplatek.

„Pomáhá to mnoha lidem změnit koníčka v podnikání,“ říká Sergej Schachow, „a my na portálu v poslední době vidíme asi 40% nárůst registrací.“

V Německu umožňuje tisková služba uživatelům nahrávat návrhy z MEDUSA4 Personal k vytištění ve formátech A0, A1 nebo A2 s doručením přímo k jejich dveřím. Tyto výkresy lze pak také použít komerčně.

CAD na Linuxu
Jako jeden z prvních bezplatných špičkových CAD systémů dostupných na Linuxu, je MEDUSA4 Personal i nadále populární mezi uživatele Linuxu s 21% podílem stažení 2D/3D softwaru pro Linux v roce 2012. V zemi s největším podílem stahování – Německu – je vidět 12% nárůst linuxových uživatelů (nyní 8,9 %) v první části roku 2013. Kanada (29,2 % Linux) a Belgie (13,6 % Linux) nahradily Brazílii a Španělsko v Top 10 lokalit stahování v tomto roce. Připojily se Francie (6,6 % Linux), Itálie (37,9 % Linux), USA (24 % Linux), Švýcarsko (6,1 % Linux), Rakousko (12,6 % Linux) a Rusko (66,7 % Linux).


Mohlo by vás zajímat: