Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Nejnovější verze bezplatného CAD systému MEDUSA4

Středa, 09 Únor 2011 16:53
CAD-Schroer-MEDUSA4-Personal-1106Po vydání 5. verze svého profesionálního 2D/3D CAD systému MEDUSA4, souboru programů pro strojírenské a automatizační navrhování, nabídl CAD Schroer také bezplatnou verzi softwaru MEDUSA4 Personal ke stažení. MEDUSA4 Personal získala během několika posledních let dobrou pověst mezi hobby a modelovými návrháři, stejně jako u profesionálních konstruktérů. Doma lidé využívají bezplatný CAD balíček na nekomerční projekty „udělej si sám“, nebo pro návrhy modelů. Školy a univerzity stále více využívají produkt MEDUSA4 Personal jako úvod do CADu. A díky „platbě za výsledek“ na portálu eSERVICES mohou využít bezplatný software i podniky, pouze s malým poplatkem za převedení životaschopných výsledků pro komerční využití.

Verze 5.0 znovu představuje modul Sheet Metal Design, který umožňuje uživatelům pracovat pružně v oblasti 2D a 3D při tvoření plechových dílů. K dispozici je také nový skin s aktualizovanými tlačítky, barvami a dialogy, aby uživatelské rozhraní bylo ještě intuitivnější. DXF/DWG rozhraní (které kvalifikovaně konvertuje AutoCAD výkresy až do verze 2010) nyní také umožňuje mapování rozměrových prvků a bylo vylepšeno mapování speciálních znaků. Nový rastrovací nástroj umožňuje uživatelům, aby invertovali barvy všech importovaných obrázků do svých návrhů. Ostatní vylepšení zahrnují nové možnosti tisku a nástroje výběru vrstev, jakož i další možnosti pro práci s info textem na listech. K dispozici jsou také nové možnosti úpravy rozměrů a ořezu čar.
MEDUSA4 se dá provozovat pod OS Windows XP, Vista a 7, a také na pěti linuxových distribucích - CentOS, Fedora, RedHat, SuSE a Ubuntu.

Mohlo by vás zajímat: