Google překladač: English Deutsch

Fusion 360 je ZDARMA!?

Autor článku: Nicom - Ing. Michal Spielmann   

Tags: 360 | Autodesk | Fusion | Kurzy | Nicom | Vzdělávání

Fusion-360-01Na úvod se sluší aplikaci představit, byť jsme tak již na jiném místě na webu učinili. Fusion 360 je prvním 3D CAD, CAM, CAE nástrojem svého druhu. Spojuje celý proces vývoje produktu v jediné cloudové platformě, která funguje na PC i Macu. Je mnohem více uživatelsky přívětivější, než jiné profesní nástroje modelování těles. Podporuje snadné sdílení souborů, správu verzí, import / export typů běžných CAD souborů a má silné parametrické nástroje a analytické kontrolní nástroje, které se dobře hodí pro efektivní navrhování výrobku. Vhodný je pro designery všech oblastí nebo pro strojaře, dřevozpracující průmysl a další.

Hned na začátku seminářů o aplikaci Fusion 360 se setkávám s dotazy, jak je to s licencováním této aplikace od společnosti Autodesk. Údajně se píše, že je zdarma. A jak se říká, „na každém šprochu, pravdy trochu“, tak to platí i u tohoto licencování.

V první řadě je aplikace Fusion 360 ZDARMA pro studenty a jejich učitele, kteří získávají k dispozici až 3letou licenci. Podmínkou je vstupní seminář či workshop s autorizovaným partnerem, mezi které patří Autorizované školicí středisko NICOM, a. s. Vstupní seminář či workshop je za určitých podmínek také zcela ZDARMA. Proto pokud jste zástupci vzdělávacího zařízení, neváhejte rozšířit možnosti ve vzdělání vašich studentů a kontaktujte nás.

Fusion-360-02-1635

V druhé řadě je aplikace Fusion 360 ZDARMA pro nadšence, kteří použijí Fusion 360 pro svoji vlastní nekomerční potřebu, čili jako hobby. Takže pokud si potřebujete na zahradě postavit třeba altánek, Fusion 360 je pro vás jako stvořený, neboť Fusion obsahuje vše, co potřebujete: 3d návrh, reálnou vizualizaci a i technickou dokumentaci. Můžete si své návrhy vytisknout i na 3d tiskárně. A aby vám to šlo lépe od ruky, neváhejte se zapsat na náš workshop nebo kurz.

Fusion-360-03-1635

V poslední řadě je k dispozici komerční licence, jejíž cena ročního pronájmu se pohybuje kolem 7000 Kč, což je na tak produktivní aplikaci velmi zajímavá a přívětivá cena. A i pro uživatele z komerční průmyslové oblasti máme připraveny workshopy a kurzy, za všechny příkladem kurz pro uživatele aplikace Autodesk Inventor.

Uvidíme se při akcích Fusion 360 Design Now!

Ing. Michal Spielmann
Autodesk Approved Instructor
Autodesk Fusion 360 from idea to prototype certificate


Mohlo by vás zajímat: