Google překladač: English Deutsch

Exkluzivní partner sekce

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Svezte se s námi na nové vlně

Středa, 11 Březen 2009 15:23

Stejně jako surfaři často čekají celý život na svou vlnu, i zákazníci čekali na první skutečně produktivní barevný velkoformátový systém. Společnost Océ letos 21. října v prostorách pražské Občanské plovárny uvede na trh revoluční novinku velkoformátového tisku, která bude odpovědí na stále rostoucí požadavky ze strany zákazníků vyžadujících barevný produktivní stroj.

Až dosud na poli velkoformátových strojů existovaly pouze dvě tiskové technologie, tonerová a inkoustová. Vzhledem k neustále rostoucím objemům barevného tisku se Océ rozhodlo přijít s unikátní technologií Océ CrystalPoint, která spojuje výhody tonerové a inkoustové tiskové technologie do jedné tiskárny s názvem Océ ColorWave 600. Tato zcela nová technologie přináší do světa barevného tisku vlastnosti, které uživatelé zatím mohli využívat pouze u tonerových tiskáren. Jedná se především o možnosti tisku z více rolí (konkrétně až ze šesti), tiskovou kvalitu naprosto nezávislou na použitém médiu, rychlost tisku až dvou A0 za minutu, okamžitě suché výtisky, možnost on-line skládání apod. Tiskovým médiem zde není toner, ani inkoust, ale kuličky z pryskyřice a pigmentu (stroj je cmykový), nazývané Océ Toner Pearls.
 Océ Toner Pearls
Tyto tonerové perly jsou ve stroji rozemlety na drobné granulky, které se posléze zahřívají na 130 stupňů Celsia, aby změnily své skupenství v gel, který je následně pomocí zařízení Imaging device vstřikován na papír. Po opuštění tiskové trysky dochází opět ke změně skupenství na pevné, kdy jednotlivé kuličky zkrystalizují a přilnou k povrchu papíru a zůstávají na povrchu, na rozdíl od klasického inkoustu, který se na obyčejném nekoutovaném papíře více či méně rozpíjí. Díky svému složení je toto nové tiskové médium naprosto otěru a vodě odolné, což ocení zejména pracovníci v terénu, např. geodeti, stavební inženýři, revizoři atd. Přestože tiskárna byla původně vyvinuta zejména pro potřeby tisku čárové grafiky, díky své tiskové kvalitě a produktivitě najde určitě uplatnění i mezi mapaři, copy shopy a poskytovateli malonákladového tisku, neboť tiskárna bravurně zvládá i plakáty a jiné aplikace. Uživatel ocení, kromě již zmiňované vysoké produktivity a tiskové kvality, rovněž úsporu nákladů.
Océ ColorWave 600
Océ ColorWave 600 skutečně tiskne všechny aplikace, technickým výkresem počínaje a plakátem konče, na obyčejný nebo i recyklovaný papír. Obsluha má na výběr ze tří tiskových modů, při rychlostech 116, 54 a 20 metrů za hodinu, což jí umožňuje zvládat objemy v řádu kilometrů měsíčně. Pokud byste se i vy rádi přesvědčili o možnostech této tiskárny, jste srdečně zváni na oficiální uvedení Océ ColorWave 600.