Google překladač: English Deutsch

Softwarové novinky společnosti Siemens

Autor článku: Redakce   
Středa, 27 Červenec 2016 00:00

Tags: 3D CAE | Cloud | PLM | Siemens | Simcenter 3D | Solid Edge ST9

Siemens ilustracniSiemens PLM Software, obchodní jednotka divize Siemens Digital Factory, uvedl začátkem července na trh novinky ve svém produktovém portfoliu, představené již na Siemens PLM Connection v Brně. Předně jde o novou verzi Solid Edge umožňující správu dat na cloudu. Zavedení cloudu umožňuje rychlejší a flexibilnější možnosti nasazení, zdokonalený uživatelský přístup a spolupráci mezi vzdálenými projektovými týmy. Velkou novinkou je pak Simcenter – robustní sada simulačního softwaru a testovacích řešení. Simcenter kombinuje simulované a fyzické testování s vytvářením reportů a analýz. V rámci tohoto portfolia uvádí Siemens i produkt Simcenter 3D, další generaci řešení 3D CAE na bázi softwarové platformy NX.

Software Solid Edge ST9 s možnostmi cloudu

Siemens 1

Nejnovější vydání softwaru Solid Edge (Solid Edge ST9) pro počítačem podporované navrhování (CAD) zajistí flexibilní a snadný přístup k veškerým možnostem řešení Solid Edge s licencováním na bázi cloudu, uživatelskými předvolbami a nástroji pro spolupráci. Nové integrované možnosti správy dat s nulovými požadavky na IT podporu navíc uživatelům umožní snadné indexování jejich CAD modelů a nové migrační nástroje zvládnou rychlou konverzi starších projektových dat z prakticky kteréhokoli CAD systému. V zájmu zajištění rozsáhlejších možností správy dat umožňuje software Solid Edge ST9 snadný upgrade na portfolio produktů Teamcenter pro digitální správu životního cyklu výrobků. Solid Edge ST9 také nabízí podstatně zdokonalenou integraci do řešení Teamcenter, usnadňující realizaci kritických úkolů týkajících se správy dat.

Siemens 2

„Při podnikání potřebuji mít flexibilní přístup ke svým projektům, ať už jsem kdekoliv. Přístup na bázi cloudu – k mé licenci CAD softwaru i mým uživatelským předvolbám pro Solid Edge – mi ušetří spoustu času, když odejdu z kanceláře a pracuji online na tabletu.“
Craig Hall, majitel firmy Hall Designs

Zavedení cloudu umožňuje rychlejší a flexibilnější možnosti nasazení, zdokonalený uživatelský přístup a spolupráci mezi vzdálenými projektovými týmy. V rámci cloudu lze ukládat licence a uživatelské nastavení, což uživatelům umožňuje přistupovat kdykoli a odkudkoli k jejich osobnímu profilu. Software Solid Edge ST9 je také rozšířen o možnosti ukládání dat na cloudu, takže uživatelé mohou projektová data ukládat a sdílet kontrolovaným způsobem s externími dodavateli a zákazníky s využitím softwarových řešení jako Dropbox, OneDrive, online služeb Google Drive a Box. Přestože se tak uživatelům umožňuje efektivní práce online, mají také vždy možnost pracovat lokálně, tzn. offline.

Nově integrované funkce pro správu dat uživatelům umožní udržet pod kontrolou stále se zvyšující objemy CAD dat a využívat rychlé vyhledávání souborů a vlastností, jakož i analýzy dopadů. Odpadá potřeba instalace databázového softwaru nebo údržby databázových tabulek. Nový správce návrhů umožňuje rychlou a jednoduchou správu revizí a verzí, výrazně zdokonalenou organizaci a konzistentnost dat a také rychlejší provádění každodenních úkolů týkajících se správy dat.

Siemens 3

Zdokonalená integrace Teamcenteru přináší nový pás karet pro jednotný přístup k úkolům týkajícím se správy dat a nově vložené okno prostředí Active Workspace. Pás karet umožňuje projektantům rychle vyhledat použití a iniciovat pracovní postupy (workflow), jednoduše prohlížet a editovat informace týkající se vlastností a sledovat způsob synchronizace dat. To přispívá k rychlejšímu zvládnutí práce se softwarem ze strany nových uživatelů a k rychlejšímu a konzistentnějšímu provádění úkolů stávajícími uživateli. Active Workspace – intuitivní, vysoce vizualizované a individualizované prostředí pro okamžitý přístup k informacím – umožňuje projektantům provádět jednoduché textové vyhledávání „filtrovacího“ typu, aby tak nalezli potřebná data, s následným přetažením jednotlivých součástí do Solid Edge za účelem editace, případně jejich umístění do sestavy.

Siemens 4

Siemens 5

„Implementace řešení Solid Edge nebyla nikdy tak rychlá a snadná. Software Solid Edge ST9 poskytuje nejflexibilnější možnosti licencování v této oblasti. To nám ve spojení s novými cloudovými možnostmi nabízí software se snadným nasazením, který zákazníkům umožňuje zvolit si způsob nákupu, nasazení i spolupráce.“
John Miller, Senior Vice President, Mainstream Engineering Software, Siemens PLM Software

K dispozici jsou také nové migrační nástroje, založené na stávající sadě nástrojů, určené k importování CAD dat. Nyní lze například provést migraci asociativity mezi softwarovými modely SolidWorks a výkresy do Solid Edge. Navíc je k dispozici výkonný nástroj pro export ze Solid Edge 2D do softwaru AutoCAD, zajišťující bezproblémové namapování navržených prvků aplikace Solid Edge pro AutoCAD. Solid Edge ST9 také umožňuje snadný přístup k 2D návrhům vytvořeným v nově představeném softwaru Catchbook společnosti Siemens, pomocí něhož lze z nákresů rychle vytvářet 3D modely a profesionální technické výkresy.

Simcenter – transformace výkonnosti engineeringu s využitím nástrojů prediktivních analýz a simulací

„Výrobci jsou pod velkým tlakem, aby dále zdokonalovali své postupy navrhování produktů a dokázali se tak vypořádat s novými výzvami. V opačném případě jim hrozí, že začnou zaostávat. Portfolio Simcenter a vize prediktivní inženýrské analýzy a simulace společnosti Siemens tyto problémy aktivně řeší pomocí již existující vlastní výkonné technologie v kombinaci s možnostmi, které společnosti přinesla akvizice LMS a nedávné převzetí firmy CD-adapco. Díky tomu dokáže společnost Siemens stále pomáhat zákazníkům s řešením konstrukčních problémů současných výrobků, zatímco si připravuje půdu pro novou generaci budoucích produktů.“
Peter Bilello, prezident společnosti CIMdata

Nové portfolio produktů Simcenter je robustní sadou simulačního softwaru a testovacích řešení, pomáhající firmám vypořádat se s výzvami moderního navrhování současných komplexních výrobků. Simcenter kombinuje simulované a fyzické testování s  vytvářením reportů a analýz, a díky „digitálním dvojčatům“ umožňuje přesnější predikci chování produktů ve všech fázích jejich vývoje. Díky tomu mohou firmy přicházet s inovacemi s větší jistotou, rychleji a s nižšími náklady. V rámci tohoto portfolia uvádí Siemens i produkt Simcenter 3D, další generaci řešení 3D CAE na bázi softwarové platformy NX. Kombinuje tak možnosti několika různých řešení, takže lze splnit požadavky široké řady simulačních disciplín a průmyslových aplikací. Představení sady Simcenter pro společnost Siemens představuje další krok k uskutečnění koncepce digitalizace a naplnění vize prediktivních inženýrských analýz a simulací, která umožňuje transformaci návrhových simulací a verifikací do analytického nástroje, zásadního pro systémově řízený vývoj výrobku.

„Pro vizi prediktivních inženýrských analýz a simulací i strategii digitalizace společnosti Siemens je charakteristický holističtější pohled na informace týkající se vlastností produktů, umožňující řešení výzev, kterým výrobci čelí při konstruování sofistikovaných moderních produktů a systémů. Simcenter představuje další krok na cestě k realizaci strategie společnosti Siemens, která staví na významných investicích z posledních let v oblasti vlastního výzkumu a vývoje, strategických akvizicích předních firem v oboru, jakými jsou LMS a CD-adapco, a také pokračující práci na dalším vývoji a budoucí expanzi.“
Chuck Grindstaff, prezident a generální ředitel společnosti Siemens PLM Software

Mnohé dnešní produkty zahrnují komplexní vývojová prostředí, kombinující mechanické funkce s elektronikou, softwarem a ovládacími prvky. Konstrukční oddělení musí vyvíjet chytré produkty, integrující tyto různé aspekty, využívající nové materiály a výrobní metody. A s těmito návrhy musí přicházet ve stále kratších vývojových cyklech. Současné konstrukční postupy pro ověřování kvality produktů se tak musí vyvinout směrem k prediktivnějšímu řešení, podporujícímu digitalizaci a systémově řízený vývoj výrobku.

Portfolio Simcenter je navrženo jako odpověď na tyto výzvy a uskutečňuje vizi prediktivní inženýrské analýzy a simulace společnosti Siemens spojením více různých technologií simulací a testů. Spadají sem výpočty mechaniky těles (CSM), analýzy metodou konečných prvků (FEA), výpočty dynamiky kapalin (CFD), multibody dynamické analýzy, řídicí systémy, fyzikální testování, vizualizace, zkoumání multidisciplinárního návrhu a analýza dat. Tyto technologie jsou pak řízené v kontextu správy životního cyklu výrobku (PLM) softwarem Siemens Teamcenter a podporují tak inženýring a vývoj komplexních systémů.

„Simcenter 3D zajišťuje jednotné, škálovatelné, otevřené a rozšířitelné prostředí pro 3D CAE, propojené s konstrukčním návrhem, 1D simulacemi, testováním a správou dat. Díky zkombinování možností produktů NX CAE, LMS Virtual.Lab a LMS Samtech uvádíme na trh komplexní řešení 3D CAE, které splňuje potřeby analytiků CAE i specialistů z jednotlivých oborů.“
Jan Leuridan, první viceprezident, simulační a testovacích řešení, Siemens PLM Software

V rámci portfolia Simcenter budou aplikace využívat i průmyslový internet věcí IIoT (Industrial Internet of Things) prostřednictvím integrace dat ze snímačů a vysoce věrných fyzikálních simulací, což výrobcům umožní vytvářet a udržovat „digitální dvojčata“ produktů a zajistit jejich trvalou synchronizaci se skutečnými používanými produkty. To má zásadní význam pro užitečnější a realističtější predikce výkonů produktů, které těmto výrobkům umožní přizpůsobit se proměnlivým podmínkám používání, dosáhnout delší životnosti a kompenzovat postupné degradace vlastností produktů.

Další informace naleznete na stránce www.siemens.com/plm.

Siemens 6


Mohlo by vás zajímat: