Google překladač: English Deutsch

Exkluzivní partner sekce

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

BIMfo.cz osvětluje praktické využití informačního modelu budovy ve stavebnictví

Autor článku: Redakce   
Čtvrtek, 17 Březen 2016 00:00

Tags: BIM | BIMinfo | CAD Studio | CASUA

bimfo ilustacniPod patronací společností CAD Studio a CASUA byl spuštěn nový webový portál přinášející novinky, zajímavosti, ale především praktické informace o přínosech moderní technologie informačního modelu budovy (BIM) v oblastech stavební projekce, výstavby i provozování pozemních a inženýrských staveb. Na své si zde přijdou investoři a developeři, architekti, projektanti (včetně ZTI a TZB), statici, výrobci stavebních prvků, stavitelé i provozovatelé a správci budov, stejně jako laici pátrající po přínosech BIM.

CAD Studio i CASUA patří k předním českým firmám, které se u nás dlouhodobě podílejí na osvětě k prudce se rozvíjející oblasti informačního modelu budovy. Sami nástroje BIM využívají a dotvářejí. S rostoucími požadavky na nasazení BIM ve veřejných zakázkách a se související národní i evropskou legislativou se do této oblasti pouští stále více firem ze stavebních oborů, které hledají praktické rady a informace. Autoři projektu BIMfo.cz chtějí pomoci v orientaci při zavádění BIM postupů a nástrojů a podpořit jejich praktické přínosy v české a slovenské praxi.

bimfo 1

Portál nabízí hodnocení přínosů BIM zvlášť z pohledu investorů, architektů, stavebních firem i správců budov. Obsahuje informace o řadě významných českých stavebních projektů řešených pomocí technologií BIM, novinky z realizací a provozování těchto projektů i přehled BIM nástrojů. V katalogu firem využívajících BIM si zájemci mohou vyhledat partnera pro spolupráci či realizaci nového projektu.

Po registraci je také možné zařadit do katalogu vlastní firmu, nový zajímavý projekt, podělit se o zkušenosti z praxe nebo se naopak dotázat zkušenějších kolegů z oboru. Zaregistrujte se na www.bimfo.cz.


Mohlo by vás zajímat: