Google překladač: English Deutsch

Exkluzivní partner sekce

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Nová verze výukové edice SolidWorks

Úterý, 21 Prosinec 2010 17:01

Tags: 3D CAD | Software | Vzdělávání

edu01Společnost Dassault Systèmes SolidWorks Corp. (DS SolidWorks) odstartovala novou éru technického vzdělávání uvedením řešení SolidWorks Education Edition 2010-2011, které obsahuje novou, výkonnou technologii pro trvale udržitelné navrhování výrobků. Softwarová technologie SolidWorks Sustainability byla původně vyvinuta pro týmy profesionálních návrhářů. Vysokoškolským studentům – budoucím profesionálním návrhářům a konstruktérům – poprvé přináší hlubší náhled na potenciálně významný dopad jejich rozhodnutí na životní prostředí. SolidWorks Education Edition 2010–2011 také obsahuje všechna vylepšení poslední komerční verze návrhářského řešení SolidWorks 2010, včetně komplexní sady simulačních nástrojů SolidWorks Simulation Premium. Poradí si s nelineárními a dynamickými reakcemi i kompozitními materiály. Software SolidWorks Sustainability pomáhá vyčíslit ekologický dopad sestav navržených v CAD aplikaci na ovzduší, vodu, energii i uhlíkovou stopu. Zohledňuje přitom využití surovin, výrobu, používání výrobku i jeho likvidaci.

Jak snadněji vyřešit složitá rozhodnutí

Při navrhování výrobku se studenti strojírenství tradičně zaměřují na aspekty, jako jsou cena, hmotnost, tuhost či pevnost v tahu. Tyto faktory sice ovlivňují použitelnost výrobku, ale aplikace SolidWorks Sustainability navíc zahrnuje stejně důležité hodnoty týkající se životního prostředí: dopad celé sestavy z hlediska těžby surovin, jejich zpracování, výroby součástí, montáže, používání a likvidace, včetně dopravy v jednotlivých fázích. Software SolidWorks Sustainability obsahuje nástroj pro výběr materiálu, který v reálném čase porovnává jakoukoli sestavu se základním návrhem a podporuje lepší rozhodování. Tento software také automaticky generuje upravené zprávy o analýzách udržitelnosti, které srozumitelně tlumočí konstrukční rozhodnutí i kolegům bez technické odbornosti.

Řešení SolidWorks Education Edition 2010–2011 je distribuováno prostřednictvím počítačové sítě hostitelské instituce. Každý student si však může SolidWorks Student Edition 2010–2011 také individuálně zakoupit. Tato sada obsahuje aplikaci SolidWorks SustainabilityXpress, která pomáhá uživatelům analyzovat dopad kterékoli součásti na ovzduší, vodu, energii a uhlíkové emise.

Novinka: SolidWorks Student Access Initiative

Instituce, které využívají softwarové řešení SolidWorks, mají jedinečnou možnost poskytovat sadu SolidWorks studentům a pedagogům i mimo učebny a kampus prostřednictvím nové iniciativy SolidWorks Student Access Initiative. S řešením SolidWorks ve svých laptopech a domácích počítačích mohou studenti spolupracovat a dokončovat práci kdykoli, kdekoli a jakkoli se jim to hodí.

... a ještě něco navíc

Díky začlenění vylepšení ze sady SolidWorks 2010 obsahuje SolidWorks Education Edition 2010–2011 širokou řadu nových funkcí v oblasti produktivity modelování, simulace, publikování a správy dat. Kromě toho se s balíkem softwaru pro školství dodávají:

  • Bezplatné testy a (pokud jimi student projde) certifikace Certified SolidWorks Associate (CSWA). Tato certifikace připravuje studenty na praxi, motivuje je k dalšímu učení a potvrzuje, že jsou dobrými kandidáty pro práci v návrhářských a inženýrských oborech.
  • Příručky Instructor's Guide to Teaching SolidWorks, včetně lekcí, prezentací v PowerPointu, hodnocení a tipů. Pro studenty je rovněž k dispozici doplňující příručka Student's Guide to Learning SolidWorks.
  • Nové kurzy a vzdělávací programy pokrývající návrh, modelování a vizualizaci. Jejich smyslem je, aby bylo vzdělání v oborech STEM (science, technology, engineering, and math – tedy věda, technologie, inženýrství a matematika) pro studenty co nejvíce relevantní. Nové výukové programy pro simulace zahrnují problematiku verifikací i mezinárodních standardů (benchmarky NAFEMS), které pomohou studentům zajistit, aby jejich návrhy fungovaly i v reálném světě. (Prostřednictvím partnerství s organizací STEM Academy zavádí DS SolidWorks vzdělávání v oblasti trvale udržitelného návrhu orientované na STEM i do mateřských škol. Výukový program pokračuje na vyšších stupních až po střední školy, klade důraz také na přípravu žen a menšin na kariéry v oborech STEM.)

Mohlo by vás zajímat: