Google překladač: English Deutsch

Exkluzivní partner sekce

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Malá společnost s velkými možnostmi - to vše díky Cabinet Vision a Alphacam

Autor článku: Milan Pozzi   
Pátek, 13 Květen 2011 13:29

Tags: CAD/CAM | Software

01-alphacam-01Cabinet Vision a Alphacam pomohl jednomu z irských výrobců kvalitních kuchyní dosáhnout jejich vytyčeného cíle - "být malou společností s velkými možnostmi". Díky instalaci Cabinet Vision, která proběhla teprve na konci léta 2010, a Alphacamu 6 měsíců předtím, můžou O'connorovi ze společnosti Drumleck konstatovat, že se ze společnosti, která vlastnila zkracovací pilu a CNC stroj programovaný ručeně, stala společnost disponující nejnovějšími technologiemi, díky kterým můžou uskutečnit složité projekty a zároveň jednoduše zvládat základní úkony.

Společnost nyní patří k nejlepším na trhu kvalitních zakázek na míru a individuálních hi-endových kuchyní. Díky používání Cabinet Vision Profesionál se Screen to Machine centrem a Alphacam Plus mohou O'Conorovi nejen uspokojit požadavky jejich náročných klientů, ale navrhnout možnosti na které jejich klienti ani nepomysleli.

Operační a výrobní ředitel John O'Conor (vpravo) říká, že v poslední době hodně investovali do strojového parku a technologií, čímž dosáhli toho, že jejich práce nyní předčí respektované a dlouhou dobu působící výrobce kuchyní v Irsku. Jelikož je Johnovi a jeho bratru Peterovi, který je vedoucím obchodního oddělení a hlavním mechanikem, 26 a 27 let, je jejich přístup k počítačům pozitivní a nebojí se toho, čeho se bojí většina ostatních dřevovýrobců v Irsku.

"O'Conorovi, už od dob našeho otce Petera seniora (vlevo se svým synem Peterem juniorem), který společnost založil v roce 1988, ctí kvalitní a poctivou práci. Nákup technologií a softwaru je dalším logickým krokem, který nám umožní pokračovat v kvalitní práci a zvýšení produktivity.

01-alphacam-02
Původně byl software koupen za účelem zvýšení produktivity. Nicméně Cabinet Vision a Alphacam se velice rychle staly nedílnou součástí celého výrobního procesu a jejich implementace znamenala, že jsme se posunuly celkově jako společnost a jsme nyní schopni dělat detailnější a složitější projekty díky čemuž jsme utekli naší konkurenci." Peter senior dal svým synům volnou ruku co se týká technologií a software a sám se zaměřil na prodej a vztahy se zákazníky.

Kombinace Cabinet Vision a Alphacam radikálně změnila jejich výrobní proces a díky tomu se dnes pohybují na vrcholu trhu s kuchyněmi. "Dříve byl výrobní proces těžce závislý na jednom nebo dvou lidech. Já osobně jsem zkresloval nářezové plány pro pilu a programoval CNC stroje. A to většina dílů kuchyní byly standardní. Nyní díky novým technologiím a díky tomu že k návrhu, výrobě a sledování výrobního procesu používáme software, můžeme vyrobit cokoliv - jakýkoliv tvar, šířku, hloubku a přitom jsme si jisti, že nedojde k chybě a vše půjde bez problémů smontovat." říká John O'Connor.

Pryč jsou ty dny, kdy vyráběli pouze korpusy a nakupovali rámy a dvířka. Vše si teď vyrábí sami. "U kuchyní na míru je každý díl individuální. Takže nyní neustále vyrábíme to co ostatní výrobci nazývají "atypem". Nicméně díky Cabinet Vision a Alphacam se pro nás "atypické" stalo "standardní."

01-alphacam-03
John O'Connor říká, že díky Cabinet Vision a Alphacam můžou vyrobit nekonečně mnoho tvarů dvířek, říms a soklů. Vyrábí z dřevin nejvyšší kvality pocházejících z amerických a evropských lesů, včetně dubu, ořechu a jasanu a samozřejmě původních irských jílmů, z kterých vyrábí rámy, dvířka a přední díly. Korpus může být z dřevotřísky, překližky, nebo masivu, záleží na požadavcích zákazníka. U jejich kuchyní s dvířkami vloženými do rámů jsou použity dvířka tloušťky 30 mm a vnější závěsy s tlumícím prvkem. Korpusy jsou lepeny, kolíkovány nebo lisovány a jsou požity rámy z masivu.

Design kuchyní je navrhován v Cabinet Vision a produkce a nářezové plány pro dvířka, rámy a korpusy jsou dělány pomocí Screen to Machine centra. Programy jsou automaticky generovány na zkracovací pilu Holzma, zároveň jsou vytištěny štítky. Jsou také vygenerovány kódy pro jejich nestingový CNC stroj Homag a pro kolíkovací stroj Gannomat. Cabinet Vision vygeneruje také nářezový plán pro dvířka a díly rámu a ty jsou poté vyráběny na stroji Weinig (vpravo) a poté zkráceny na požadovanou délku.

"Jelikož naše kuchyně mohou obsahovat tisíce individuálních dílů, používáme štítky, které nám usnadňují identifikaci dílu při jeho cestě výrobním procesem. K pile jsou přiváženy plotny materiálů a operátor dělá pouze to, co mu říká obrazovka. Štítkem označí každý nařezaný panel, čímž ho učiní jednoduše identifikovatelným ve zbývající části výrobního procesu.

Štítek obsahuje informace např. o tom, která hrana má být olepena, jestli má být k olepení použit dub nebo ořech, jestli tloušťka pásky má být 0.5mm nebo 2mm atd. Pokud štítek říká, že je potřeba díl poslat na CNC stroj, putuje díl k tomuto stroji, zde je štítek znovu naskenován, čímž dojde k výběru programu, který byl vygenerován pomocí Cabinet Vision. Stejná procedura je i u stroje Gannomat. Pokud je potřeba kolíkovat díl, štítek řekne operátorovi co přesně je potřeba udělat."

Alphacam je používán také samostatně pro zakázkovou výrobu tvarovaných dvířek, rámů, říms a gravírování textu do zásuvek. "Znamená to, že můžeme sestavit NC kód pomocí kterého vyrobíme cokoliv co si vymyslíme."

"Chyby a ruční dodělávky byly redukovány na minimum, každý ví co dělá a vyrábíme kuchyně na míru s menším počtem zaměstnanců." Celkem deset zaměstnanců obsluhuje 2800m2 výrobní plochy firmy Drumleck, poblíž Castlebellingham, County Louth v Irsku.

Mohlo by vás zajímat: