Google překladač: English Deutsch

Exkluzivní partner sekce

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Dvanácté setkání uživatelů SolidWorks a SolidCAM

Autor článku: Karel Heinige   
Středa, 07 Červenec 2010 10:25

milovy1_1027m.jpgVe dnech 15. a 16. června 2010 se potřetí v Mílovech v OREA Hotelu Devět Skal  a celkově již  po dvanácté uskutečnilo setkání uživatelů 3D CAD systému SolidWorks a CAM systému SolidCAM. Pořádající firma SolidVision vsadila opět na osvědčenou koncepci programu, kdy konference byla rozdělena na dopolední blok společných přednášek, odpolední odborné semináře a společenský večer. Z 13 nabízených odpoledních seminářů si jistě každý z účastníků vybral to, co bude pro něj v další práci největším přínosem. Účastníci se seznámili se směrem vývoje SolidWorks, s výhodami nasazení systému pro správu dokumentace SolidWorks Enterprise PDM, s kontrolou návrhů pomocí SolidWorks Simulation a s nástroji pro tvorbu doprovodné technické dokumentace 3DVIA Composerem s aktivním propojením na SolidWorks.  

Zahraniční host konference, Jean-François Larue z firmy Creaform z Francie, prezentoval použití 3D scanneru HandyPROBE. HandyPROBE je skener určený na kontrolu velkých modelů a díky fotogrammetrii se objekt může během měření pohybovat. Tato vlastnost dělá ze skeneru HandyPROBE skvělé řešení hlavně pro kontrolu montáže nebo rozměrných předmětů. Při prezentaci si mohli uživatelé osobně vyzkoušet vysokou přesnost skeneru 0,05 mm při měření v prostoru 8 m3.
Na konferenci nechyběly jako vždy informace o novinkách a vylepšeních SolidCAMu, integrovaného CAM řešení pro SolidWorks, což je jeden z nejvýkonnějších CAM systémů pro programování CNC strojů. S novou verzí bude SolidCAM uvádět novou CNC obráběcí technologii iMachining, kterou charakterizují dvě základní funkce. iMachining umožňuje obrábění mnohem vyšším posuvem a velkým záběrem do materiálu. Výsledné obrábění za použití technologie iMachining dramaticky zvyšuje odběr materiálu při prodloužení životnosti nástroje.
První den souběžně s programem probíhala soutěž ModelMania, ve které zájemci prokazovali své dovednosti a znalosti systému SolidWorks. Tentokrát se řešil model z letošní světové konference SolidWorks World 2010 a pro vítěze byly připraveny lákavé ceny. Vyhlášení výsledků soutěže ModelMania bylo na pořadu druhého dne konference, kterého se ujal ředitel společnosti SolidVision Hynek Horák . Vítězem se stal Jan Hilner z firmy Probaeq, na dalších dvou místech se umístili Jiří Hanáček ze společnosti C.S.O. a Petr Fiala z VKV Horák.

milovy4_1027m.jpg

Prostor byl také na novinky  hardwaru. V předsálí představila pořádající firma SolidVision stolní kancelářskou 3D tiskárnu Solido a partnerská firma CSF z Hradce Králové, jinak HP DesignJet Partner, velkoformátovou tiskárnu, počítače a notebooky pro CAD/CAM.

milovy3_1027m.jpg

Celá konference proběhla tradičně v příjemné atmosféře.  Společenský večer při prezentací jihomoravských vín, jejich degustací a cimbálové muzice to jen potvrdil.